Η 50χρονη καρκινοπαθής που την «είπε» στον Πολάκη στη Σύρο: Είναι απαράδεκτος (ΒΙΝΤΕΟ)

20:58 13/10/2016 - Πηγή: Aixmi

«Για μένα ο κ. Πολάκης είναι απαράδεκτος και να σας πω κάτι; Εγώ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισα τον κ. Τσίπρα γιατί υποτίθεται ότι ήταν νέος άνθρωπος και είχε νέα μυαλά, αλλά αυτοί είναι χειρότεροι και κ. Πολάκης είναι απαράδεκτος» είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η 50χρονη καρκινοπαθής Ελένη Ρούσσου,

από τη Σύρο.
Η γυναίκα δε δίστασε να την «πει» στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο της Σύρου.

«Πες ότι ήμουν το παιδί του, έτσι θα το αντιμετώπιζε;», αναρωτήθηκε η κα Ρούσσου.

«Εγώ αν φωνάζω και αν έχω βγει, είναι γι’ αυτό που κάνει το ΚΕΠΑ», επισήμανε και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνει το ΚΕΠΑ είναι δολοφονία. Επειδή ζούμε; Τι θέλει το ΚΕΠΑ, να πεθαίνουμε;».

Πριν λίγο διάστημα, η 50χρονη καρκινοπαθής από τη Σύρο είχε στείλει για το θέμα της αναπηρικής της σύνταξης, επιστολή και στον Πρωθυπουργό.

Το περιεχόμενο της επιστολής της είχε ως εξής:

«Προς πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα,
Ονομάζομαι Ελένη Ρούσσου και κατοικώ στη Σύρο. Το έτος 1999, μου ανακοίνωσε ο γιατρός ότι έχω καρκίνο μαστού. Όλα γύρω μου σκοτείνιασαν. Ήμουν 33 χρονών, πολύ νέα για να πεθάνω. Έτσι, άρχισα έναν πολύ δύσκολο αγώνα επιβίωσης. Ήμουν πολύ ταλαιπωρημένη διότι αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με τη μητέρα μου. Όμως ήθελα να ζήσω γιατί μου άρεσε η ζωή, είχα όνειρα και δεν ήθελα να φύγω τόσο νωρίς.

Έτσι, άρχισα τον αγώνα μου. Χειρουργείο, ριζική μαστεκτομή, 25 λεμφαδένες και μερική μαστεκτομή από τον άλλο μαστό. Στη συνέχεια έκανα χημειοθεραπείες για 8 μήνες και ορμονοθεραπείες. Τελειώνοντας όλα αυτά, σε μια εξέταση γυναικολογική εμφανίστηκε νεοπλασία στον τράχηλο και αυτό σήμαινε πάλι χειρουργείο. Μετά από όλα αυτά, χάνω τους δικούς μου και παθαίνω βαριάς μορφής κατάθλιψη, την οποία την παλεύω μέχρι τώρα, με υποτροπιάζουσες καταστάσεις, οι οποίες με ώθησαν να νοσηλευτώ και στο Δαφνί.

Στην_πορεία παρουσιάστηκαν και άλλα προβλήματα: οστεοπόρωση, Δισκοειδής Λύκος, ινομναλγία, ρευματοειδής αρθρίτιδα, θυρεοειδής, ημικρανίες.
Με όλα αυτά τα προβλήματα υγείας, πρέπει να πραγματοποιώ σε τακτικά χρονικά διαστήματα εξετάσεις για όλη μου τη ζωή.

Από το 2000, το ΙΚΑ μου έδινε αναπηρική σύνταξη με 97% ποσοστό αναπηρίας. Όσο περνούσαν τα χρόνια, το ποσοστό κατέβαινε και με δικές μου ενστάσεις και χαρτιά γιατρών το ξαναέπαιρνα. Εκτός αυτού, το ΙΚΑ μου έστειλε και δικαστική κλήση να του επιστρέψω χρήματα. Έγινε δικαστήριο και το κέρδισα.

Όλα αυτά είναι πολύ ψυχοφθόρα για μένα κ. Τσίπρα. Εκτός τη φυσική και ψυχολογική βλάβη που έχω υποστεί, και που με βασανίζει κάθε μέρα, είμαι αδύναμη να εργαστώ όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Παρόλα αυτά, μετά τη χημειοθεραπεία, πήγα και έβγαλα το σχολείο. Να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου, όμως ούτε στα σκουπίδια του Δήμου δεν με πήραν.

Ενώ έπαιρνα μια σύνταξη με 67% αναπηρία, πέρασα πρόσφατα από επιτροπή στην Αθήνα και μου την έκοψαν. Και σας ρωτώ, κ. Τσίπρα, τι άλλο πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος για να βρει το δίκιο του;
Με συντηρεί η Εκκλησία και δύο καλοί φίλοι. Πριν βγω στα κανάλια για να δημοσιοποιήσω το πρόβλημά μου για το «δολοφονικό» κράτος που προσπαθεί να με εξοντώσει, θεώρησα σωστό να σας στείλω πρώτα αυτή την επιστολή.

Κύριε Τσίπρα, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω ταξίδια για να περνάω από την επιτροπή των «δολοφόνων» του ΚΕΠΑ.
Συγχωρέστε με που μιλάω έτσι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Την ζω 17 ολόκληρα χρόνια. Όμως, δεν μπορώ άλλο αυτές τις συμπεριφορές. Έχω κάνει αγώνα να ζήσω και θέλω πίσω το γέλιο μου και την χαμένη μου αξιοπρέπεια.

Αν, κ. Τσίπρα, αυτή τη φορά δεν γίνει κάτι ουσιαστικό, τότε θα το φτάσω το θέμα στα άκρα. Δεν θέλω να το πάρετε σαν απειλή αυτό, απλά είμαι πολύ κουρασμένη πια για να ανεχτώ να με διαλύσετε.

Σας στέλνω και δύο ιατρικές βεβαιώσεις, από το πλήθος χαρτιών που έχω από γιατρούς, και θα σας παρακαλέσω να μην αγνοήσετε αυτή μου την επιστολή, διότι πραγματικά σας μετά δεν ξέρω τι να κάνω.

Ελένη Ρούσσου
Υ.Γ. Περιμένω σύντομα απάντησή σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα