Γκάλοπ: Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

10:41 20/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η ΝΔ συμφωνα με μέτρηση της Metron Analysis για «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» καθώς έχει εδραιωθεί σε διψήφια ποσοστά (10,5 ποσοστιαίες μονάδες) το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ

λαμβάνει 35,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%. Στην τρίτη θέση φαίνεται πως σταθεροποιείται το κίνημα Αλλαγής με 9,8%.

Ακολουθούν ΚΚΕ 6,9%, Χρυσή Αυγή 6,6%, Ένωση Κεντρώων 3,2% και ΑΝΕΛ 2,7% (Άλλα κόμματα Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, Ελληνική Λύση 1,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%).

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται καταλληλότερος από τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει το 25% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 19%. Ωστόσο, κανέναν επιλέγει το 36%.

Συντριπτικό είναι το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη λεγόμενη παράσταση νίκης σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”.

Επιπλέον, το 61% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών συνεργασιών, ενώ το 36% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Το 61% εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 34% ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές.

Το 53% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τους επόμενους μήνες τα πράγματα στην οικονομία θα χειροτερέψουν και μόλις το 13% ότι θα βελτιωθούν.

The post Γκάλοπ: Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα