Γκάφα μεγατόνων: Έδωσαν Όσκαρ και το πήραν πίσω (ΒΙΝΤΕΟ)

11:35 27/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Φιάσκο, καταστροφή, συμφορά… πολλές λέξεις χρησιμοποιούν τα διεθνή μέσα για να περιγράψουν το απίστευτο λάθος που στιγμάτισε τη μεγαλύτερη κινηματογραφική βραδιά του έτους.

Η Φέι Ντάναγουεϊ και ο Γουόρεν Μπίτι, ζωντανοί θρύλοι της 7ης Τέχνης, ανέβηκαν στη σκηνή για να απονείμουν το σημαντικότερο Όσκαρ, αυτό της καλύτερης ταινίας. Ο Μπίτι ανοίγει τον φάκελο και δίνει το βραβείο… στο La La Land.

Οι

συντελεστές ανεβαίνουν όλοι συγκινημένοι στη σκηνή, αρχίζουν οι ευχαριστήριες ομιλίες και κάπου εκεί οι διοργανωτές αντιλαμβάνονται το λάθος τους! Ο παρουσιαστής της βραδιάς Τζίμι Κίμελ βγαίνει στη σκηνή και ανακοινώνει πως νικητής είναι το Moonlight. Γρήγορα γίνεται η διορθωτική κίνηση. Ανεβάζουν στη σκηνή τους συντελεστές της νικήτριας ταινίας και οι κατά λάθος νικητές παραδίδουν το Όσκαρ στους ουσιαστικούς θριαμβευτές της βραδιάς.

Όπως δήλωσε αργότερα ο Γουόρεν Μπίτι άνοιξε τον φάκελο και είδε αναγραμμένο το όνομα της Έμα Στόουν La La Land και όχι μόνο τον τίτλο της ταινίας. Σάστισε αλλά μαζί με τη Φέι Ντάναγουεϊ διάβασε αυτό που είδε. Οι διοργανωτές είχαν δώσει στον θρυλικό ηθοποιό και σκηνοθέτη εφεδρικό φάκελο σχετικά με το Όσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, που πράγματι το κέρδισε η Έμα Στόουν.

Στη συνέχεια η PriceWaterhouseCoopers που ετοιμάζει τους φακέλους των νικητών εξέδωσε ανακοίνωση απολογούμενη τόσο στους συντελεστές των δύο ταινιών, όσο και στους ηθοποιούς, στον παρουσιαστή, στον τηλεοπτικό σταθμό και φυσικά τους τηλεθεατές.

Αναλυτικά, οι νικητές των Όσκαρ

O σκηνοθέτης της LA LA Land Ντέιμιεν Σαζέλ έλαβε το βραβείο Όσκαρ σκηνοθεσίας και έγινε στα 32 του χρόνια ο νεότερος σκηνοθέτης που το έχει επιτύχει ποτέ.

Το Όσκαρ Α’ Ανδρικού πάει στον Κέισι Άφλεκ για την ερμηνεία του στην ταινία «Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα» («Manchester by the Sea»).

Η Βαϊόλα Ντέιβις έλαβε το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον. Η Ντέιβις, η πρώτη Αφροαμερικανή ηθοποιός που κατάφερε να είναι τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ.

Στον 43χρονο Μαχέρσαλα Αλί απονεμήθηκε το βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight του Μπάρι Τζένκινς, και είναι ο πρώτος μουσουλμάνος Αμερικανός ηθοποιός που έλαβε Όσκαρ.

Ο Κένεθ Λόνεργκαν έλαβε το βραβείο Όσκαρ για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο, αυτό της ταινίας Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea).

Ο Τζάστιν Χόρβιτς έλαβε δύο βραβεία Όσκαρ, του καλύτερου σάουντρακ και του καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού του La La Land.

Η ταινία είχε συγκεντρώσει εξάλλου τις περισσότερες υποψηφιότητες (14).

Το βραβείο πρωτότυπου τραγουδιού έλαβε το «City of Stars».

Η Ζωούπολη (Zootopia) σε σκηνοθεσία των Ριτς Μουρ και Μπάιρον Χάουαρντ έλαβε Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Ο Ιρανός Ασγκάρ Φαρχάντι και το δράμα του εμποράκος (Le client/The Salesman) πήραν το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η ταινία που είναι αφιερωμένη στον έκπτωτο αστέρα του αμερικάνικου φούτμπολ Όου Τζέι Σίμσον, το O.J.: Made in America του σκηνοθέτη Έζρα Έντελμαν, έλαβε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκάφα, Έδωσαν Όσκαρ, ΒΙΝΤΕΟ,gkafa, edosan oskar, vinteo