Γκάμπριελ για ομιλία Τραμπ: Ήταν υψηλοί, εθνικιστικοί τόνοι

23:26 20/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,ήταν αυτός που αντέδρασε πρώτος από ευρωπαϊκού εδάφους στην ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Οπως υπογράμμισε, το Βερολίνο θα χρειαστεί μια νέα οικονομική στρατηγική, προσανατολισμένη στην Ασία, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ αρχίσει έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

Προειδοποίησε,

δε, ότι επίκειται μια δύσκολη περίοδος στις διεθνείς σχέσεις. Και αυτό, μερικές ώρες μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου.

«Αυτά που ακούσαμε σήμερα ήταν υψηλοί, εθνικιστικοί τόνοι», επισήμανε ο Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, στην πρώτη επίσημη κυβερνητική αντίδραση της Γερμανίας στην ομιλία που εκφώνησε ο Τραμπ αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

«Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο Τραμπ ήταν «απόλυτα σοβαρός» στην ομιλία αυτή, κάτι που σημαίνει ότι θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις τους στο πεδίο του εμπορίου και σε άλλα ζητήματα.

Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να ενωθούν προκειμένου να «υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», συμπλήρωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Keywords
Τυχαία Θέματα