Για εσένα που δίνεις Πανελλήνιες Εξετάσεις

19:04 5/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας μήνας έμεινε περίπου…ο αγώνας μοιάζει να τελειώνει τον Ιούνιο. Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Η ζωή είναι καθημερινός αγώνας. Κάθε μέρα που περνάει «πρέπει» να αποδεικνύουμε στην κοινωνία ότι είμαστε «κάτι«.

Ξέρω, αυτά που σου αναφέρω, ίσως, και να σου ακούγονται κοινότοπα και βαρετά. Δεν έχεις άδικο, έτσι είναι θεωρητικά. Στην πράξη, όμως, είναι όπως στα περιγράφω.

Είμαι σίγουρη πως όλοι σου λένε να μην έχεις άγχος. Φυσικά, και αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να πετύχεις στις εξετάσεις, θα έχεις άγχος από την αρχή των εξετάσεων μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα. Θα περάσεις

καλά οπωσδήποτε, γιατί «ελευθερώνεσαι» και αλλάζεις στάδιο ζωής. Παρόλα αυτά δεν σου κρύβω ότι πολλά βράδια θα τα περάσεις σκεπτόμενος τι μέλλει γενέσθαι. Όπως και να έχεις γράψει, τα τελικά αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα! Μιλάω εκ πείρας!

Ένα πράγμα θα σου πω…μην κλάψεις για «χυμένο γάλα». Τα αποτελέσματα δεν μπορείς να τα αλλάξεις, παρά μόνο εάν ξαναμπείς στη διαδικασία των εξετάσεων. Άρα, το πρώτο μυστικό είναι η αποδοχή του αποτελέσματος -όποιο κι αν είναι.

Μακάρι να είχαμε όλοι την οικονομική δυνατότητα να μη δώσουμε εξετάσεις και να γραφτούμε μόνο με το απολυτήριο Λυκείου σε ένα αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Αυτή είναι μια λύση που θα σε κάνει να γνωρίσεις κι άλλους πολιτισμούς, εμπειρίες κτλ. Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα πάλεψε εδώ στη χώρα μας! Αν προσπαθήσεις, πραγματικά, φυσικά και θα πετύχεις. Είναι θέμα στόχου. Τίποτα άλλο.

Τώρα, έμενε λίγος καιρός, συγκεντρώσου, άσε τις βόλτες και τα ξενύχτια , διάβασε όσο περισσότερο μπορείς κι ας κουραστείς!Αξίζει! Πίστεψέ με, θα βαρεθείς τις βόλτες όταν θα γίνεις φοιτητής. Αν, πάλι, δεν ενδιαφέρεσαι για κάποια Σχολή, μην παιδεύεσαι άδικα… Τσάμπα αγχώνεσαι και αγχώνεις και τους γύρω σου. Σκέψου τί θες να κάνεις και ξεκίνα νωρίς τα σχέδιά σου. Μην αφήνετε τον χρόνο να περνάει.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα είναι τα θέματα των εξετάσεων κι αν είναι δύσκολα τί θα κάνεις κτλ. Αρχικά μην πανικοβληθείς. Τα θέματα των Πανελλαδικών ήταν, είναι και θα είναι πάντα απαιτητικά. Επομένως, και δύσκολα να είναι, δεν έγινε και τίποτα! Δες το λογικά όλο το θέμα.

Μην αφήνεις τον πανικό και το άγχος να σε κυριεύσουν. Όλα μια χαρά θα είναι και όλα τώρα ξεκινούν για σένα…

Keywords
Τυχαία Θέματα