Γερμανία: Ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων είναι γεγονός-Παντρεύτηκαν μετά από 38χρόνια σχέσης

22:10 1/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Τρεις περίπου μήνες από την σχετική ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο τέθηκε από σήμερα σε ισχύ στη Γερμανία ο νόμος για τον λεγόμενο «γάμο για όλους», με τον οποίο δίνεται σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια η δυνατότητα ενός πολιτικού γάμου και όχι μόνο ενός συμφώνου συμβίωσης.

Ο σχετικός νόμος επικυρώθηκε από τη γερμανική βουλή τον Ιούνιο με τη στήριξη Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων, Αριστεράς, αλλά και Συντηρητικών βουλευτών. Με τον νέο νόμο διασφαλίζεται πλέον η ισότητα όλων των παντρεμένων ζευγαριών, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την υιοθεσία παιδιών και από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Με τον πιο επίσημο τρόπο λοιπόν τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος. Ο Bodo Mende και ο Karl Kreile αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης σε μια συγκινητική τελετή.Είναι μαζί 38 χρόνια και περίμεναν αυτή τη στιγμή πολλά χρόνια.

Ο 60χρονος Mende δήλωσε μετά την τελετή πως είναι «μεγάλη τιμή» για τους δυο τους να είναι το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι ομοφυλοφίλων της Γερμανίας. Μιλώντας στον βρετανικό Guardian είπε: «Θυμάμαι πριν από 25 χρόνια, όταν κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στο ληξιαρχείο μας είχαν διώξει με τις κλωτσιές, κάνοντάς μας να νιώσουμε σαν πολίτες Β’ κατηγορίας», συμπληρώνοντας ότι για πρώτη φορά σήμερα αισθάνεται πραγματικά ίσος με τους άλλους πολίτες του Βερολίνου.

Ο 59χρονος Kreile είπε επίσης στον Guardian ενοψει της γαμήλιας τελετής πως εδώ και χρόνια συμμετείχαμε σε εκστρατείες ώστε το κράτος να μας αναγνωρίσει σαν ίσους και επιτέλους μπορούμε να γιορτάσουμε μα μέρα που νομίζαμε οτι δεν θα έρθει ποτέ στη ζωή μας».

Η Γερμανία έγινε η 14η ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και η 23η παγκοσμίως μετά από την ιστορική ψηφοφορία του Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα