Γερμανία: Αγωγή για εγκλήματα πολέμου κατά του Ερντογάν

22:05 27/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Αγωγή σε βάρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και ορισμένων συνεργατών του κατατέθηκε στη γερμανική δικαιοσύνη δήλωσαν δύο δικηγόροι. Εκπροσωπούν τους συγγενείς δύο ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην πόλη Τζίζρε στη νοτιοανατολική Τουρκία και ενός βουλευτή του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), επίσης θύματος των φερόμενων εγκλημάτων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, σήμερα (Δευτέρα) δήλωσαν ότι στηρίζουν την αστική αγωγή κατά του Ερντογάν, Γερμανοί βουλευτές, ακτιβιστές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γνωστές προσωπικότητες

της Γερμανίας.

Στο έγγραφο της αγωγής αναφέρεται ότι μια τέτοια προσφυγή είναι δυνατή σύμφωνα με τον Κώδικα του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και έχει ήδη κατατεθεί στον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα.

Πάντως εκπρόσωπος του εισαγγελέα είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πως κατατέθηκε η αγωγή.

Η αγωγή στρέφεται επίσης κατά του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και άλλων Τούρκων πολιτικών και στελεχών της κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που στρέφονται κατά του Ερντογάν είναι ο Γερμανός συνθέτης Κόνσταντιν Βέκερ, ο ηθοποιός Ρολφ Μπέκερ, πολλοί νομικοί και εκπρόσωποι οργανώσεων προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως επίσης βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, 178 άτομα που είχαν κρυφτεί σε αποθήκες για να αποφύγουν τις βιαιοπραγίες κάηκαν ζωντανά, όταν στρατιώτες έριξαν βενζίνη στις εισόδους των αποθηκών και έβαλαν φωτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα