Γεννηματά για Κυπριακό: Δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις

17:36 11/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Εξηγήσεις ζήτησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί η κυβέρνηση δεν έπαιξε ισχυρά το ευρωπαϊκό χαρτί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. «Οφείλετε να ενημερώσετε γιατί δεν παίχτηκε ισχυρά το ευρωπαϊκό χαρτί» επέμεινε η κυρία Γεννηματά.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος και ανέφερε ότι δεν υπάρχει

αμφιβολία ότι έχουν γίνει ειλικρινείς προσπάθειες από την Ελλάδα και την Κύπρο για να μην υπάρχει αυτή η απαράδεκτη κατοχή.

Επεσήμανε ότι οι ευθύνες της Τουρκίας είναι δεδομένες και πως για ακόμα μία φορά τορπίλισε τις συνομιλίες και τόνισε ότι ενώ όλοι συνομολογούν στην απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων μόνο η Τουρκία δεν συμφωνεί. Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι δεν είμαστε εδώ για να αποτυπώσουμε την αποτυχία. «Η λύση για εμάς πρέπει να γίνει αυστηρά στο πλαίσιο του ΟΗΕ, κάτι που φαίνεται θέλει να αποφύγει η Τουρκία«, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Επίσης, επεσήμανε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ένα κλίμα ασφαλείας στην περιοχή και τόνισε ότι στα θέματα αυτά δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις. Βασική κατευθυντήρια γραμμή, όπως δήλωσε, είναι ότι η Λευκωσία αποφασίζει και η Αθήνα στηρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα