Φορολογική θύελλα 8 δισ. το ερχόμενο 5μηνο για τα ελληνικά νοικοκυριά

12:16 27/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, είναι οι φόροι που καλούνται να καταβάλουν μέχρι το τέλος του έτους εκατομμύρια

φορολογούμενοι για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία τους

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ιούλιος

Θα πρέπει να πληρωθεί η 1η δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, μόνο όμως, από όσους έκαναν δήλωση μέχρι τις 18 Ιουλίου (σ.σ περίπου τρία εκατομμύρια από το σύνολο των έξι εκατομμυρίων φορολογουμένων). Οι υπόλοιποι θα πάνε για τον Αύγουστο.

Φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων θα πληρώσουν λιγότερες από 100.000 επιχειρήσεις (συνολικά 250.000) μιας και η προθεσμία μετατέθηκε για τις 20 Αυγούστου. Η 1η δόση πληρώνεται παράλληλα με την υποβολή της δήλωσης.

Αύγουστος

3 εκατ. φυσικά πρόσωπα πληρώνουν φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Oι επιχειρήσεις θα καταβάλουν την 1η ή τη 2η δόση αντίστοιχα (σ.σ. όσες κάνουν δήλωση έως 20 Αυγούστου θα πληρώσουν την πρώτη δόση και οι υπόλοιπες τη 2η).

Οι μεγάλες εταιρείες θα καταβάλουν για πρώτη φορά τη δήλωση με τον αυξημένο ΦΠΑ που ισχύει από τις 20 Ιουλίου. Θα συνεχιστεί κανικά η καταβολή των δόσεων για το τέλος επιτηδεύματος του 2013 που πληρώνεται από 150.000 εταιρείες με δύο χρόνια καθυστέρηση.

Περίπου 850.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν και τη δόση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία από μόνη της ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα σταλούν και τα διορθωμένα εκκαθαριστικά με τον πρόσθετο φόρο πολυτελούς διαβίωσης σε έχοντες σκάφη αναψυχής άνω των πέντε μέτρων, σε ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών, αλλά και σε κατόχους ακινήτων με πισίνα.

Σεπτέμβριος

Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να πληρωθεί φόρος εισοδήματος για όλους από έξι εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και φυσικά αοό όλες τις επιχειρήσεις. Θα συνεχιστούν η αποπληρωμή της ρύθμισης των 100 δόσεων, το τέλος επιτηδεύματος του 2013 και ο ΦΠΑ των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οκτώβριος

Ξεκινά ο ΕΝΦΙΑ. Επίσης, το σύνολο των επαγγελματιών θα πρέπει να καταβάλει τον αυξημένο ΦΠΑ του 3ου τριμήνου.

Νοέμβριος

Ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων «πέφτει» μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, ενώ παράλληλα ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες θα αποδίδουν στο Δημόσιο τη 2η δόση του αυξημένου ΦΠΑ.

Δεκέμβριος

Θα πρέπει να πληρωθούν οι επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας για περισσότερους από πέντε εκατομμύρια οδηγούς αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα