Φλαμέγκο στη Σεβίλλη 3-1 τη Σαχτάρ

00:59 6/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Γκαμεϊρό έσυρε το φλαμέγκο και οι Σεβιγιάνοι που καθάρισαν 3-1 τη Σαχτάρ (2-2 στην Ουκρανία), γίνονται οι πρώτοι με τρεις διαδοχικούς τελικούς σε UEFA και Europa League.

Ξεκίνησε σαν αστείο, αλλά εάν η Σεβίλλη το σηκώσει και στη Βασιλεία, τότε θα πρέπει η διοργάνωση να πάρει το όνομα της. Το… Sevilla League

θα πάψει πλέον να είναι ένα λογοπαίγνιο και θα λάβει σάρκα και οστά. Οι Σεβιγιάνοι έχουν καταστήσει παιδικό τους πάρτι τον θεσμό και αφού απέκλεισαν εμφατικά τη Σαχτάρ, γίνονται οι μόνοι που θα αγωνιστούν σε τρεις διαδοχικούς τελικούς στην ιστορία του Κυπέλλου UEFA και του Europa League. Με το 3-1 επί των Ουκρανών και το 2-2 του πρώτου αγώνα, πάνε για την τρίτη σερί κατάκτηση και πέμπτη συνολικά σε μία 10ετία. Το λες και έπος δηλαδή…

Το φλαμέγκο το ξεκίνησε ο συνήθης φετινός ύποπτος. Ο Γκαμεϊρό κάνει εκπληκτική σεζόν και μόλις στο 9′ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος στην άμυνα της Σαχτάρ, βγήκε μόνος του σε κενό χώρο και πλάσαρε εύστοχα κάτω από τα πόδια του Πιατόβ. Μόνο που έπειτα από υπέροχη κάθετη του Μάρλος, ο Εντουάρντο ισοφάρισε πριν το ημίχρονο (44′). Ωστόσο, στην πρώτη ενέργεια της επανάληψης (47′) και πάλι ο Γκαμεϊρό βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του club με εννέα γκολ σε μία σεζόν στην Ευρώπη.

Στο 59′ η γιορτή φούντωσε. Γι’ αυτό φρόντισε με το παρθενικό γκολ του με τη Σεβίλλη ο Μαριάνο Φερέιρα, ο οποίος εξαπέλυσε σουτάρα από δεξιά στην απέναντι γωνία. Με το 3-1 οι Ουκρανοί φάνηκε να αποσύρονται. Μία επικίνδυνη κεφαλιά του Εντουάρντο (72′) είχαν να επιδείξουν ως αντίδραση και τίποτ’ άλλο. Το φινάλε λοιπόν βρήκε τους Ανδαλουσιανούς να γίνονται οι κορυφαίοι σε ευρωπαϊκούς τελικούς στον 21ο αιώνα, έχοντας πέντε στο Europa και ακόμα τέσσερα Σούπερ Καπ!

*Ο Γκαμεϊρό κάνει φοβερή χρονιά, έφτασε τα 28 στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και έχει 19 με τη Σεβίλλη στην Ευρώπη γενικότερα. Μόνο ο Κανουτέ (28) (19 έχει και ο Λουίς Φαμπιάνο) τον ξεπερνά στην ιστορία του συλλόγου εκτός συνόρων!

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Σορία, Ραμί, Καρίτσο, Τρεμουλινάς (73′ Εσκουδέρο), Φερέιρα, Κρικόβιακ, Ν’Ζονζί, Κόκε, Βιτόλο, Μπανέγα (89′ Κριστόφορο), Γκαμεϊρό (82′ Ιμπόρα)

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόβ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σρνα, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Στεπανένκο, Μάρλος (84′ Ουέλινγκτον), Τάισον (78′ Μπερνάρντ), Κοβαλένκο, Εντουάρντο (85′ Ντεντίνιο).

Πηγή: gazzetta.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα