Έξαλλος ο Μαρινάκης με την κυβέρνηση- Απειλεί να τα κάνει όλα λίμπα

16:04 28/11/2016 - Πηγή: Aixmi

«Καπνούς από τα αυτιά» βγάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν αναφέρεται στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς του υπουργού Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τακτικός συνομιλητής του, τον περιγράφει ως έξαλλο για το γεγονός ότι η κυβέρνηση οργάνωσε μια μετέωρη νομικά διαδικασία, χωρίς να ενδιαφέρεται αν έτσι ενέπλεκε σε μια «γελοία» ιστορία -όπως αποκαλεί τον διαγωνισμό που ακύρωσε το Συμβούλιο Επικρατείας- πολλούς επιχειρηματίες.

Το λιγότερο που

απαιτεί τώρα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι να κρίνεται το τηλεοπτικό εγχείρημά του με όρους ισοτιμίας απέναντι στους λειτουργούντες σταθμούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απαιτεί από την Πολιτεία άδεια άμεσης εκπομπής σήματος.

Το επιχείρημά του είναι απλό: Με δεδομένο ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 έληξε και η τελευταία παράταση των προσωρινών αδειών λειτουργίας, κανένα κανάλι δεν μεταδίδει πρόγραμμα με νόμιμο τρόπο σήμερα.
Συνεπώς, και οι λειτουργούντες και οι υπό δημιουργία σταθμοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από την κυβέρνηση και το ΕΣΡ.

Έχοντας παραγγείλει μηχανήματα από το εξωτερικό και ξόδεψε πολλά χρήματα για τη διαμόρφωση του κτιριακού συγκροτήματος των αδελφών Ελματζιόγλου στην Παιανία, θέλει να έχει δικαίωμα να βγάλει πρόγραμμα στον αέρα, αμέσως μόλις ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες. Όμως, η Digea δεν του δίνει άδεια εκπομπής -γι’ αυτό και εκείνος απευθύνεται στην Πολιτεία.

Ο φόβος του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ότι μπορεί να καθυστερήσει πολύ το ΕΣΡ να οργανώσει τον διαγωνισμό για τις δεκαετείς άδειες και, έτσι, να παράσχει προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας. Πιέζει, λοιπόν, ώστε να λάβει και ο ίδιος προσωρινή άδεια, πληρώνοντας ενοίκιο, όπως και οι σταθμοί που βρίσκονται στον «αέρα».

Θα γίνει δεκτό, άραγε, το αίτημά του; Αν απορριφθεί, ας μην εκπλαγούμε αν τα κάνει όλα «λίμπα». Άλλωστε, έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τη συγκρότηση και του ενημερωτικού τομέα και της διεύθυνσης ψυχαγωγικού προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα