Έρχεται βροχή από «πεφταστέρια»

12:36 11/8/2017 - Πηγή: Aixmi

To βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Κυριακής, στον ουρανό της χώρας αλλά και γενικά όλου του βορείου ημισφαιρίου θα κορυφωθεί η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες.

Όσοι μείνουν ξύπνιοι, θα έχουν την ευκαιρία εάν ο ουρανός δεν έχει σύννεφα να δουν το φαινόμενο.

The Perseid meteor shower will peak on Aug. 12 with up to 80 meteors per hour! https://t.co/bYCvCUDHXh pic.twitter.com/JAKZMCbbPf

MotherNatureNetwork (@MotherNatureNet) August 11, 2017

Όμως η λάμψη από το 19 ημερών φεγγάρι, που θα είναι φωτεινό κατά περίπου 80%, θα εμποδίσει σε ένα βαθμό την παρατήρηση των μετεώρων, με συνέπεια να γίνουν ορατά μόνο τα πιο φωτεινά από αυτά.

Η NASA διέψευσε φήμες στο διαδίκτυο ότι οι φετινές Περσείδες «θα είναι οι πιο φωτεινές στην ιστορία», ενώ εκτιμά ότι μπορεί να φθάσουν τα 150 μετέωρα την ώρα, αλλά δεν θα είναι όλα ορατά λόγω της λάμψης του φεγγαριού.

The five best spots to watch the Perseid meteor showerhttps://t.co/vesK5K4C13 pic.twitter.com/Cyl8yVshbh

— The Star (@staronline) August 11, 2017

Ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ιωάννης Σειραδάκης δήλωσε προ ημερών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αναμένει περίπου έναν ορατό διάττοντα αστέρα κάθε ενάμισι έως δύο λεπτά.

Οι Περσείδες είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες «ουρές».

Stunning Perseid meteor shower is at its peak this weekend. (Photo by Brady Cabe.) https://t.co/hUrd8vVEvJ pic.twitter.com/T24LJpZ8RI

— The Tribune (@SLOTribune) August 11, 2017

Σύμφωνα με τη NASA, το ρεκόρ τους ήταν το 1993, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 300 μετέωρα την ώρα, ενώ και πέρυσι έφθασαν κατά τόπους έως τα 200 μετέωρα την ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα