Επιστρέφονται χρήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ψυχικό

14:58 11/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Το υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει χρήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ψυχικό μετά την ακύρωση αντικειμενικών τιμών περιόδου 2010-2013.

Με εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή αποσαφηνίζεται το φορολογικό τοπίο σχετικά με τις υποθέσεις φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων για ακίνητα που βρίσκονται στον δήμο Ψυχικού.

Έτσι, για ιδιοκτήτες ακινήτων σ αυτήν την περιοχή θα υπάρξει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) αλλά και επιστροφές φόρων για μεταβιβάσεις ακινήτων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του κ. Πιτσιλή, εφόσον προκύψει διαφορά ΦΑΠ φυσικών προσώπων ή και ΕΝΦΙΑ φυσικών και νομικών προσώπων για τα έτη 2010 και 2011, το ποσό αυτό επιστρέφεται στους ιδιοκτήτες ή μπορεί και να συμψηφίζεται κατά περίπτωση κι επίσης σημειώνεται ότι εφόσον προκύψει διαφορά ΦΑΠ φυσικών προσώπων ή και ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2012 και μετά, το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται στους φορλογουμένους, αλλά μόνο συμψηφίζεται με μελλοντικές οφειλές των υπόχρεων στο φόρο αυτό.

The post Επιστρέφονται χρήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ψυχικό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα