Επιμονή ΔΝΤ σε «αξιόπιστη στρατηγική για το χρέος»

21:19 11/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Tην απαίτηση του ΔΝΤ να υπάρξει αξιόπιστη στρατηγική στο θέμα του χρέους επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου William Murray, συμπληρώνοντας πως ήδη διεξάγονται συζητήσεις.

Ηρθαμε σε προληπτική συμφωνία για τα μέτρα πολιτικής. Το χρέος είναι το δεύτερο σκέλος, η εξασφάλιση της βιωσιμότητας, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου και τόνισε πως δεν

έχει αλλάξει κάτι από τη συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας. Καλωσορίσαμε την πρόοδο στο κομμάτι των μέτρων που οδηγεί σε δημοσιονομική πολιτική φιλικότερη προς την ανάπτυξη, είπε.

Ωστόσο αυτή η συμφωνία πρέπει να πάει «χέρι χέρι» με μια αξιόπιστη στρατηγική στο χρέος. Αυτό είναι τώρα σε εξέλιξη.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα των πλεονασμάτων μετά τη λήξη του προγράμματος σημειώνοντας ότι σχετίζεται με το θέμα του χρέους.

Φειδωλός ήταν και σε ότι αφορά την πρόοδο στις σχετικές συζητήσεις. «Εχουν ξεκινήσει σε κάποιες μορφές, αλλά δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες». Σημείωσε ωστόσο ότι θα γίνουν συζητήσεις και στο περιθώριο της συνάντησης των G7 στο Μπάρι.

Όπως είπε συζητάμε το θέμα του χρέους κάποια χρόνια.

«Τώρα έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο η συζήτηση».
Συμπλήρωσε παράλληλα πως δεν έχει χρονοδιάγραμμα για το χρόνο που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το χρέος.

«Όταν υπάρξει συμφωνία θα το ξέρετε. Η θέση μας δεν έχει αλλάξει», επανέλαβε και συμπλήρωσε η σειρά των γεγονότων: συμφωνία με τους εμπλεκόμενους για τις πολιτικές και μετά η συζήτηση για το χρέους. Μετά θα μπορεί να πάει πρόταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Σε ότι αφορά το αίτημα του ΔΝΤ να υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των μέτρων από την αξιωματική αντιπολίτευση ο εκπρόσωπος του αρκέστηκε να πει ότι δεν γνωρίζει «αν είναι προαπαιτούμενο να υπάρξει αποδοχή του πακέτου από την αντιπολίτευση».

«Δεν έχω αυτή την πληροφορία και δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες», δήλωσε. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι πάντα το Ταμείο αναζητεί συναίνεση.

Τέλος ο William Murray επιβεβαίωσε ότι η Κρ. Λαγκάρντ θα μετέχει τόσο στο G7 όσο και στη Σύνοδο της Κίνας «Ενας δρόμος, μια Ζώνη», όπου θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα