Επίδειξη δύναμης του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου!

18:54 13/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Με τους Χρυσικόπουλο, Κατσίβελη και Ζάρα να έχουν ρόλο… τριών σωματοφυλάκων, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανιωνίου με 92-74 στο PAOK SPORTS ARENA. Οι τρεις Έλληνες σημείωσαν τους 52 από τους 92 πόντους του Δικεφάλου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν… ασχολήθηκε με την άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Πανιώνιος

δεν σκόραρε σε μόλις τρεις επιθέσεις του, βασίστηκε στους Τσούπκοβιτς, Σακελλαρίου οι οποίοι σημείωσαν 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, σε αυτό το διάστημα, κι έτσι είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στον εξαιρετικό Χρυσικόπουλο αλλά δεν ήταν απελπιστικά μόνο κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 22-31 για τους φιλοξενούμενους.

Η δεύτερη περίοδος είχε διαφορετικό σενάριο. Γιατί ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να παίξει άμυνα περιορίζοντας τον Πανιώνιο στους έξι πόντους έπειτα από 5:30 αγωνιστικά λεπτά. Επιθετικά, ο Χρυσικόπουλος συνέχισε να κάνει εξαιρετική δουλειά, είχε την συμπαράσταση του Θόδωρου Ζάρα ο οποίο σημείωσε οκτώ πόντους σε πέντε λεπτά, αλλά και αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ (10/17 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο). Ο Δικέφαλος πήρε τα ηνία του αγώνα έκανε επιμέρους σκορ 25-6 σε αυτό το διάστημα και προηγήθηκε με 47-37(15:30). Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 58-46. Μάλιστα οι 58 πόντοι που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο ημίχρονο στοιχειοθέτησε την καλύτερη επίδοσή του στην τελευταία τριετία. Οι 63 πόντοι που είχε πετύχει απέναντι στα Τρίκαλα (σεζόν 2014-15) παραμένει η καλύτερη των τελευταίων χρόνων.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε πάνω σε διαφορά 17 πόντων (63-46) έπειτα από περίπου ένα λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί ο Πανιώνιος είχε σωστή αντίδραση και καλές συνεργασίες, ενώ ο Ζήσης Σαρικόπουλος τελείωσε όλες τις φάσεις που πήρε έπειτα από πικ εν ρολ κινήσεις. Έτσι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 70-61(27:30) με επιμέρους σκορ 2-9, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 74-62 με τις δύο ομάδες να μην έχουν την ίδια συχνότητα στο σκοράρισμα, όπως δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο.

Ένα 6-0 σερί του ΠΑΟΚ στα πρώτα δύο λεπτά της τελευταίας περιόδου ανέβασε τη διαφορά στα επίπεδα των 18 πόντων (80-62) και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει βαθύ ρόστερ, είχε τους Έλληνες σε εξαιρετική μέρα και σούταρε με πολύ καλό ποσοστό στο μακρινό σουτ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Λίνος Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Κατσίβελης ήταν οι ηγέτες του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος σημείωσε 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, τελείωσε τον αγώνα με 21 κι έκανε ρεκόρ πόντων στην καριέρα του στην Α1. Ο δεύτερος έκανε τα πάντα στο παρκέ, μέχρι που «τάπωσε» και τον Σαρικόπουλο σε φάση αιφνιδιασμού.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Θόδωρος Ζάρας έβαλε τους πόντους του σε σημεία όπου ο ΠΑΟΚ απέκτησε διαφορές. Δηλαδή στη 2η και 3η περίοδο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Πανιώνιος πήρε πολύ λίγα πράγματα από τους ξένους του, ιδιαίτερα από τους Χέντερσον, Γούντσον. Για τον ΠΑΟΚ τόσο ο Τζάκσον όσο και ο Γκος δεν μπήκαν στον ρυθμό του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα πρώτα 5:30 λεπτά της δεύτερης περιόδου. Το επιμέρους σκορ για τον ΠΑΟΚ έφτασε το 25-6 και από τη στιγμή που επέβαλε διψήφια διαφορά, απλοποιήθηκαν τα πράγματα γι’ αυτόν.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ατομική άμυνα ήταν το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο δε Πανιώνιος γενικά δεν παίζει άμυνα και όλες οι ομάδες ποντάρουν στον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κερδίζουν.

Τα δεκάλεπτα: 22-31, 58-46, 74-62, 92-74

Πηγή:gazzetta.gr

The post Επίδειξη δύναμης του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα