Επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας στο Σύνταγμα

21:29 15/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ένταση επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συλλαλητήριο κατά της επικύρωσης της συμφωνίας.
Ομάδα αγνώστων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Οι νεαροί κουκουλοφόροι νωρίτερα έσπασαν τα μάρμαρα από την πλατεία Συντάγματος και πετούν κομμάτια εναντίον των αστυνομικών. Οι δρόμοι γύρω από την Συντάγματος έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.
Οι άγνωστοι παρείσφρησαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην

Πλατεία Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να υποχωρούν προς την οδό Φιλελλήνων.
Λόγω των επεισοδίων έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Οι αρχές προχώρησαν σε περισσότερες από 50 προσαγωγές.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωνε η ΑΔΕΔΥ, με την κινητοποίηση να πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών που οδηγεί σε νέο πρόγραμμα δανεισμού της χώρας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν συνδικαλιστικές και αριστερές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η ΠΟΕ ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.

Λόγω της συγκέντρωσης κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι, ενώ κλούβες της αστυνομίας είναι παραταγμένες στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Παράλληλα, συλλαλητήριο διοργανώνει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας «την νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το τρίτο μνημόνιο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης». Λίγο μετά τις 20.30 το ΠΑΜΕ ξεκίνησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα