Επ’ αόριστον χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη από αύριο

17:33 21/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζουν επ’ αόριστον την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία από την ερχόμενη Δευτέρα και για άγνωστο χρονικό διάστημα. Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του έως ότου

πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης έμεινε χωρίς αστικά λεωφορεία την περασμένη Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή ενώ κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια το σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να βρεθεί λύση. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης έχει συγκαλέσει ήδη έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων, ενώ τις επόμενες ώρες θα καθοριστούν οι κινήσεις της διοίκησης.

Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη να αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με το thestival.gr.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε ότι πρόθεση του οργανισμού είναι να αποζημιώσει όσους επιβάτες είχαν προμηθευτεί για τον μήνα Αύγουστο την κάρτα απεριορίστων διαδρομών και την οποία δεν χρησιμοποίησαν λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

“Ο συμψηφισμός θα γίνει κατά την αγορά της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τον επόμενο μήνα”, υπογράμμισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, η διοίκηση προτίθεται να συζητήσει ακόμα και την αλλαγή της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με τον ΟΑΣΘ, ώστε να βρεθεί λύση, στα γενικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον ΟΑΣΘ: “Δεν θέλουμε να προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και όλοι οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στεφανίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα