Έναν Έμπερ θέλει ο Ολυμπιακός. Ο Μπεν, που έχει, δεν κάνει…

16:27 17/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Μερικά πράγματα είναι απλά. Εξαιρετικά απλά.

Ο Ολυμπιακός έκανε του κόσμου τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά γκολ δεν έβαλε. Ποιος τις έχασε; Ο σέντερ φορ του. Ο Μπεν (28 χρόνων), ο οποίος είχε κι ένα παίκτη – λαχείο τον Καρσελά που του έβγαζε σέντρες «πάρε – βάλε»…

Στην απέναντι

ομάδα σέντερ φορ ήταν ο Εμπερ (26 χρόνων), ένας γυρολόγος Βραζιλιάνος που έπαιζε στη Σλάβεν Κοπρίβιτσα και πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι για τη Ριέκα. Κόστισε σκάρτα400.000 ευρώ.

Βάλτε τώρα τον Βραζιλιάνο στη θέση του παίκτη από τις Κομόρες και πείτε με το χέρι στη καρδιά: Πως δεν θα είχε πάρει σκορ πρόκρισης ο Ολυμπιακός από το πρώτο μέρος;

Αυτή ήταν η βασική διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στο Φάληρο. Η μία είχε σέντερ φορ κι η άλλη δεν είχε. Μπορεί ο Μπεν να έγινε ήρωας στο πρώτο ματς με τη Παρτιζάν, αλλά ο πραγματικός σέντερ φορ χρειάζεται διάρκεια και γκολ. Και δυστυχώς, ο συμπαθής κατά τ’ άλλα ποδοσφαιριστής δεν το έχει.

Από την άλλη μεριά ο Χάσι δοκίμασε ένα «πειραματικό σχήμα» χωρίς Φορτούνη με Μάριν στη θέση του. Πιθανότατα θεώρησε ότι ο Γερμανός έχει καλύτερα τρεξίματα από τον συμπαίκτη του. Όμως ο προπονητής, δυστυχώς ή ευτυχώς, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Αντίθετα με το που μπήκε ο Φορτούνης έδωσε την ασίστ για το γκολ της ισοφάρισης κι έφτιαξε αυτό της νίκης στις καθυστερήσεις. Αρα το «λάθος» χρεώνεται στον Χάσι.

Πάντως επειδή στο ημίχρονο ο Φορτούνης απέκτησε πολλούς υποστηρικτές υποψιάζομαι ότι αρκετοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που τον βρίζουν σε όσα ματς απλά.. περπατάει.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί με νίκη στη Ριέκα, αν και του αρκεί και η ισοπαλία. Δεν το συζητάμε αυτό. Όμως έχει να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Κι αυτό είναι το «βασικό» του όπλο στο παρελθόν.

Δεν έχει πια έδρα. Το «Γ.Καραϊσκάκης» από σκέτο κάστρο έγινε κάστρο του… Τακέσι. Δεν είχε νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς (από το 4-1 με την Αστάνα στις 4 Οκτωβρίου 2016). Στα 12 τελευταία ευρωπαϊκά ματς έχει τρεις νίκες (Ριέκα, Αστάνα, Ντ.Ζάγκρεμπ), πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες (μετράμε και το 0-1 με την Αρούκα, άσχετα εάν στη παράταση έγινε 2-1). Πρώρα λοιπόν βρίσκεις σέντερ φορ που θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς στη μάχη των ομίλων, άσχετα από την εξέλιξη του τραυματισμού του Εμενίκε, και στη συνέχεια φροντίζεις να κερδίζεις στην έδρα σου. Πιθανότατα εάν βρει το πρώτο να εξασφαλίσει και το δεύτερο.

Πηγή: mysporos.wordpress.com

Keywords
Τυχαία Θέματα