Εκτός Εθνικής οι Ιρανοί του Πανιωνίου

15:53 11/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Αποκλείστηκαν από την Εθνική Ιράν οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου Σοτζέι Μασούντ και Εχσάν Χατζισαφί.

Το έγκλημά τους; Ότι δέχθηκαν να αγωνιστούν με τον Πανιώνιο στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τον τρίτο προκριματικό του Europa League.

Στο Ιράν δεν αναγνωρίζουν ως κράτος το Ισραήλ και η συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών είναι κατ’ αυτούς έμμεση αναγνώρισή του.

Ο

Ιρανός υπουργός Αθλητισμού, Μοχαμάντ Ρέζα Νταβαρσάνι ξεκαθάρισε ότι οι Μασούντ και Χατζισαφί δεν ανήκουν πλέον στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας:

«Επειδή ο Μασούντ και ο Χατζισαφί πέρασαν την κόκκινη γραμμή, δεν αποτελούν πια μέλη της Εθνικής ομάδας. Οι δύο ποδοσφαιριστές μας αποδείχτηκε ότι είναι αδιάφοροι για αυτό το θέμα και δείχνουν αφοσίωση μόνο στην ομάδα τους. Πού είναι η αφοσίωσή τους στο έντιμο έθνος του Ιράν; Αυτή τη στιγμή, Μασούντ και Χατζισαφί δεν θα μπορέσουν να κληθούν στην Εθνική ομάδα. Κανείς δεν επιτρέπειται να περνάει την κόκκινη γραμμή που ορίζει το Ισλαμικό Κράτος του Ιράν.»

Two Iranian footballers banned from #Iran national team after playing for their #Greek club against an #Israeli side.#saveshojaeiandhajsafi pic.twitter.com/zxhOooJ3hY

— POOYA JAHANDAR (@POOYAJAHANDAR) August 10, 2017

Στο Instagram και στον επίσημο λογαριασμό της FIFA ξεκίνησε το κίνημα #saveshojaeiandhajsafi («Σώστε τους Μασούντ και Χατζισαφί»).

Until final decision is here, we're moving forward.
Don't throw them from NT.
Don't mix football & politics.#SaveShojaeiAndHajsafi ⚽️✌ pic.twitter.com/Byrs3NbvPs

— BabaGol (@BabaGol_) August 10, 2017

Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης έχουν γραφτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα