Εκτός ΕΣΗΕΑ για 1 χρόνο ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης για διαφήμιση…

15:43 8/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Διαγράφεται για ένα χρόνο από την ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, διότι διαφήμιζε ιατρικά προιόντα τη στιγμή που παρουσιάζει ιατρική εκπομπή.

Η προσωρινή διαγραφή του επιβλήθηκε με ψήφους 3-2. Οι 2 που μειοψήφισαν έκριναν ότι έπρεπε να του επιβληθεί οινή 6 μηνών.

Ο δημοσιογράφος συμμετείχε στη διαφήμιση Κάρτας Παροχών Υγείας “Fullcare Pass” της εταιρείας Well Brands, που προβλήθηκε, μεταξύ άλλων, στον Σκάι και στο Mega, αλλά και σε

διάφορα άλλα Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ο ίδιος είχε ελεγχθεί και άλλοτε για την ίδια παράβαση, αλλά την επανέλαβε.

«Ο σκοπός είναι κοινωφελής, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα ή είναι ανασφάλιστοι, να έχουν πρόσβαση σε προληπτικές εξετάσεις, καταβάλλοντας ένα μικρό οικονομικό αντίτιμο ετησίως», αντέτεινε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, χωρίς όμως να πείσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραδέχεται το λάθος του για την προηγούμενη περίπτωση και τονίζει ότι σχεδόν όλες οι εκπομπές, πλέον, σε ραδιόφωνο και τηλεόραση είναι χορηγούμενες από κάποιο προϊόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα