Έκκληση Σταϊνμάγερ στον Ερντογάν: Πρόεδρε, διακινδυνεύετε όσα έχετε χτίσει

15:40 22/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην πρώτη του ομιλία ως προέδρου της Γερμανίας ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ επιτέθηκε εναντίον της Τουρκίας και του προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας αυστηρά τις φραστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί τόσο η Γερμανία όσο και η καγκελάριος Μέρκελ.

Ο Σταϊνμάγερ προειδοποίησε πως ο Ερντογάν με όλα όσα κάνει κινδυνεύει να καταστρέψει όσα ως προέδρου για να προειδοποιήσει τον Τούρκο Πρόεδρο πως κινδυνεύει να καταστρέψει όλα τα επιτεύγματα της χώρας του. «Αυτή η έγνοια απεικονίζει

την έκκλησή μου: Πρόεδρε Ερντογάν, διακινδυνεύετε όλα όσα έχετε οικοδομήσει με άλλους. Αφήστε τις αδιανόητες συγκρίσεις με τους ναζί, μην κόβετε τους δεσμούς με όλους αυτούς που θέλουν συνεργασία με την Τουρκία, εμπιστευτείτε τον νόμο του δικαίου και την ελευθερία του Τύπου και των δημοσιογράφων. Απελευθερώστε τον Ντενίζ Γιουτζέλ» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Σταϊνμάγερ.

Και συμπλήρωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι. Αλλά η άποψή μας χαρακτηρίζεται από έγνοια πως όλα αυτά που κτίσαμε τόσα χρόνια και δεκαετίες θα γκρεμιστούν σύντομα«.

«Γερμανοί και Τούρκοι αισθάνονται ιδιαίτερα δεμένοι καθώς πολλοί Τούρκοι ζουν στη Γερμανία, και αισθάνονται ότι εδώ είναι το σπίτι τους. Οπότε δεν κοιτάζουμε την Τουρκία με αλαζονεία και συγκατάβαση. Οι Γερμανοί γνωρίζουν για τη δύσκολη κατάσταση της Τουρκίας καθώς στην περιοχή διέρχονται κρίση το Ιράκ και η Συρία» τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα