Εκκενώνεται το Κορδελιό – Ετοιμάζεται η επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας

08:32 8/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ακτίνα 2 χλμ. θα εκκενωθεί η περιοχή του Κορδελιού όπου περίπου 72.00 εγκαταλείπουν τις οικίες τους προκειμένου την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου να γίνει η εξουδετέρωση της βόμβας από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση των Αρχών, ενώ παράλληλα εργάζονται εκατοντάδες εθελοντές και υπάλληλοι των δήμων που φροντίζουν για την ενημέρωση των πολιτών με σημειώματα και χάρτες, τα οποία θα αναφέρουν και τα σημεία συγκέντρωσης σε κάθε δρόμο εντός της ζώνης εκκένωσης.

Σχεδιάστηκε

αναλυτικός χάρτης, για να μπορεί κάθε πολίτης να δει εάν το σπίτι του είναι εντός της ζώνης ή εκτός αυτής και θα λειτουργήσει και τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας για να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες. Ακόμη, θα ζητηθεί η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι εκπρόσωποι των δικτύων ενημερώθηκαν, ώστε να λάβουν προληπτικά μέτρα προστασίας. Ενημέρωση θα γίνει και στα ΚΤΕΛ και στον ΟΣΕ. Ειδικά μέτρα θα λάβει το φυσικό αέριο, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ και όλοι όσοι έχουν δίκτυα στην περιοχή, αλλά και όλα τα μεταφορικά μέσα.

Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα αδειάσουν τις δεξαμενές τους από τα αποθέματα καυσίμων. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται το ΕΚΑΒ, καθώς και τα κοντινά νοσοκομεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα