Εκατοντάδες φάλαινες ξεβράστηκαν στις ακτές της Χιλής

23:42 2/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό πάνω από 330 φαλαινών στις ακτές της νότιας Χιλής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί ποτέ.

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, είχαν αναφερθεί περισσότερες από 20 νεκρές φάλαινες. Οι επιστήμονες πέταξαν πάνω από την σχεδόν απρόσιτη περιοχή της Παταγονίας και διαπίστωσαν ότι ο αριθμός αυτός ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Ο Βρένι Ηόισερμαν που συμμετέχει στην εκστρατεία δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναδεί και εκτίμησε ότι θα υπάρχουν πολύ περισσότερες. Δεν έκανε καμία αναφορά στα αίτια που προκάλεσαν το φαινόμενο.

Πάντως

δεν εντοπίστηκαν πληγές στα κοίτη και οι χιλιανές αρχές απέκλεισαν κάθε ανθρώπινη ανάμιξη. Πιθανές αιτίες είναι κάποια ίωση που τις πρόσβαλε ή ακόμα και από μόλυνση των φυκιών της περιοχής που ζούσαν. Ωστόσο όλες ψόφησαν με τον ίδιο τρόπο.

Ο συγκεκριμένος τύπος φάλαινας – ονόματι Sei – έχει ερευνηθεί ελάχιστα και δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για τον πληθυσμό τους. Έχουν μήκος μέχρι και 16 μέτρα και ζυγίζουν έως και 30 τόνους. Τρέφονται με ψάρια και κυρίως με μπακαλιάρο. Εξ ου και το όνομά τους «Sei» που σημαίνει στα νορβηγικά «μπακαλιάρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα