Ειδήσεις ΕΡΤ: Νέο σκηνικό, κυβερνητική γραμμή, «πολική» τηλεθέαση

16:39 22/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ανανεώθηκε πλήρως από τη Δευτέρα σε επίπεδο εικόνας. Νέο μοντέρνο σκηνικό με τεράστιες οθόνες, ο παρουσιαστής Νίκος Παναγιωτόπουλος όρθιος, οι ανταποκριτές εν δράσει.

Ταυτόχρονα με την εικόνα, όμως, άλλαξε και η «γραμμή» -έγινε ακόμη πιο σκληρά φιλοκυβερνητική. Στην ουσία ταυτίζεται, πλέον, με τις θέσεις της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα μετά το Eurogroup, όπως και την επόμενη μέρα, παρουσίασε τις εξελίξεις με «κόκκινα» γυαλιά.

Μετέφερε ως γεγονότα τις

θέσεις των υπουργών περί μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος στη λήψη μέτρων και αντιμέτρων. Και στον λόγο του παρουσιαστή και στους τίτλους, που εμφανίζονται στη βάση της οθόνης.

Πώς αντιμετώπισε το τελικό αποτέλεσμα το τηλεοπτικό κοινό;

Την πρώτη μέρα, τη Δευτέρα, 217 χιλιάδες τηλεθεατές παρακολούθησαν, κατά μέσο όρο, το δελτίο (ποσοστό 4,9%). Την περασμένη εβδομάδα το παρακολουθούσαν, κατά μέσο όρο, 175 χιλιάδες τηλεθεατές (ποσοστό 3,9%). Άρα, υπήρξε αύξηση 42 χιλιάδων).

Την Τρίτη, όμως, τα πράγματα επανήλθαν στην προτεραία κατάσταση: 177 χιλιάδες τηλεθεατές (ποσοστό 3,9%).

Αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, ένα είναι βέβαιο: ειδήσεις στρατευμένες στις θέσεις της (όποιας) κυβέρνησης, δεν έχουν τύχη…

Keywords
Τυχαία Θέματα