«Έφυγε» ο θρύλος της φυσαρμόνικας Τουτς Τίλεμανς (ΒΙΝΤΕΟ)

10:29 23/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο βιρτουόζος της φυσαρμόνικας που έγινε θρύλος, Τουτς Τιλεμανς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Ο Τίλεμανς έγινε διάσημος για το μουσικό θέμα που έγραψε στο «Sesame Street». Όπως έγινε γνωστό πέθανε στον ύπνο του ενώ νοσηλευόταν σε βελγικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν έπειτα από πτώση, σύμφων με το Associated Press. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάιο του 2014 καθώς όπως είχε δηλώσει ήταν πολύ

κουραστικό να στέκεται όρθιος την ώρα της συναυλίας.

Ο Ζαν Μπαπτίστ Φρεντερίκ Ισιδόρ Τίλεμανς, ή αλλιώς ο Βαρώνος Τίλεμανς του Βελγίου επιβίωσε από τη γερμανική κατοχή της χώρας του για να γράψει τη δική του ιστορία ως κιθαρίστας της τζαζ καθώς και ως θρύλος στη φυσαρμόνικα τη δεκαετία του ’40.

Legendary jazzman Toots Thielemans has passed away at 94. Watch him play 'Sesame Street' theme for @MLauer in 2005https://t.co/rYjxjWrG1u

TODAY (@TODAYshow) August 22, 2016

Σε ηλικία 27 ετών το 1949 εριόδευε στην Ευρώπη με τον επίσης θρυλικό Μπένι κούντμαν και το 1952 μετανάστευσε στις ΗΠΑ όπου συνεργάστηκε με όλα με μεγαθήρια της μουσικής: Έλα Φιτζέραλντ, όσκαρ Πέτερσον, Πάτ Μέθενι, Τζάκο Πιστόριους, Κουίνσι Τζόουνς, Ντίνα Ουάσινγκτον, Τζορτζ Σίρινγκ, Τζόε Πας, ακόμη και με την Εντίθ Πιαφ.

Δημιούργησε τη δική του μπάντα και μαζί έκανα τη μεγαλύτερη επιτυχία τους την «Bluesette,» το 1962, όπου έπαιξε και κιθάρα και φυσαρμόνικα ταυτόχρονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα