«Έφυγε» ο Παναγιώτης Νίκας, ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας

15:22 4/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Πέθανε ο Παναγιώτης Νίκας, ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», σε ηλικία 85 ετών.

Ήταν γεννημένος το 1932 στη Λακωνία. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή θα γίνει στην Σπάρτη.

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας από την Λακωνία ήταν ο πρώτος που εκσυγχρόνισε την βιομηχανία αλλαντικών στα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Γιος του Παναγιώτη Νίκα είναι ο Γιώργος, ο οποίος δραστηριοποιείται

με επιτυχία μέσω της Μέγα Γύρος στην παραγωγή κρεατοσκευασμάτων και την ανάπτυξη αλυσίδας ελληνικού φαγητού σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.

Το απόγευμα της Δευτέρας η διοίκηση της Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ (σ.σ. ελέγχεται εδώ και μερικούς μήνες από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita) προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Η Διοίκηση της εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 03/09/2017, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στη Λακωνία το 1932 και με όραμα τη δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια, το 1966 ίδρυσε την εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Η εταιρεία για περισσότερα από 50 χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει γευστικά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα.

Η εταιρεία εις μνήμην του ιδρυτή της εταιρείας, Παναγιώτη Νίκα θα προχωρήσει στη δωρεά του ποσού 3.000 Ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Στο μεταξύ όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της αλλαντοβιομηχανίας για το όραμα του ιδρυτή της:
«Η NIKAS ξεκίνησε το 1966, με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια. Σήμερα, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει όχι μόνο ποιοτικά, αλλά και ασφαλή αλλαντικά. Μια εταιρεία που βρίσκεται στο καθημερινό τραπέζι με νόστιμα, ποιοτικά και πρωτοποριακά προϊόντα για όλη την οικογένεια και όλες τις στιγμές, ακολουθώντας πιστά την παράδοση».

Keywords
Τυχαία Θέματα