«Έφυγε» ο διάσημος ζωγράφος Άλκης Πιερράκος στα 97 του χρόνια

14:10 23/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Στα 97 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος Άλκης Πιερράκος, στη Ναύπακτο, λίγη ώρα μετά την άφιξη του από το Παρίσι.

Ο εικαστικός σχεδίαζε τη δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης στην πόλη της Ναυπάκτου.

Εξπρεσιονιστής, εξαιρεικός κολορίστας, πειραματιστής αλλά και πιστός θιασώτης της ζωγραφικής, αγαπούσε στα έργα του την κίνηση και την ενέργεια, την ένταση και την ακρίβεια.

Γεννημένος

στη Θεσσαλονίκη το 1920, ο Άλκης Πιερράκος πέρασε τα πρώτα του εφηβικά χρόνια στη Γιουγκοσλαβία.Ως γιος διπλωμάτη, έζησε εκτός Ελλάδος μέχρι το 1938. Μετά τον πόλεμο, έφυγε πάλι για το εξωτερικό και ταξίδεψε στην Ευρώπη. Σπούδασε στην Ελβετία (Gewerbeschule, Basel, 1949-1951), και στο Λονδίνο (Slade School of Fine Arts και Central School of Arts and Crafts, 1951-1953), όπου μαθήτευσε για ένα διάστημα κοντά στον Oskar Kokoschka.

Κατά την περίοδο των σπουδών του γνωρίστηκε με σημαντικούς διανοούμενους, καλλιτέχνες και συλλέκτες, ασχολήθηκε περιστασιακά με τη σκηνογραφία και, το 1954, παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αγγλία (Heffer Gallery, Cambridge). Το ίδιο έτος (1954) εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι και ανέπτυξε σημαντική καλλιτεχνική και εκθεσιακή δραστηριότητα.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε να εκθέτει έργα του από το 1964.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 14.00 στον Οξύλιθο της Κύμης Ευβοίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα