Έφυγε από τη ζωή ο σερ Τζον Χαρτ, εμβληματικός ηθοποιός της Βρετανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

12:32 28/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Στα 77 του χρόνια πέθανε ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και θρυλικούς ηθοποιούς που ανέδειξε η Βρετανία, ο σερ Τζον Χαρτ, που χαρακτηριστικά επονομάζεται ο «πιο Κύριος από τους κυρίους».

Ο Χαρτ έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στο Νόρφολκ κι έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Θα είναι ένας περίεργος κόσμος χωρίς τον Τζον, δήλωσε η χήρα του Ανγουεν Χαρτ, ενώ η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πενθος τον θεατρικό

και κινηματογραφικό κόσμο της Βρετανίας αλλά και παγκοσμίως.

Οι νεότεροι θυμούνται τον Τζον Χαρτ από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στον Χάρι Πότερ.

Ο σκηνοθέτης Μελ Μπρουκς όπως και η συγγραφέας των βιβλίων Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ απέτισαν φόρο τιμής στον θρυλικό καλλιτέχνη.

Η χήρα του τόνισε: Ο Τζον ήταν ο πιο μεγαλειώδης απ’όλους τους ηθοποιούς, ο πιο κύριος από τους κυρίους με την πιο μεγάλη καρδιά και γενναιοδωρία πνεύματος».

Ο Τζον Χαρτ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη ταινία Alien, στον «Άνθρωπο-Ελέφαντα», στον Χάρι Πότερ.

Έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας από τον Οκτώβριο του 2015 αλλά παρ’ όλα αυτά υπέγραψε συμφωνία να συμμετάσχει σε παραγωγή στο Γουέστ Εντ.

Οι γιατροί του τον συμβούλευσαν να μην προχωρήσει με τα σχέδιά του, τα οποία ούτως ή άλλως ναυάγησαν όταν αναγκάστηκε να νοσηλευθεί όταν ο καρκίνος έπληξε και το έντερό του. Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη και άφησε πίσω του πλήθος ταινιών που αναμενόταν να προβληθούν εφέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα