Δυστύχημα Λαμία: Με 320 χλμ/ώρα έτρεχε η Porsche

12:05 23/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Η ιλιγγιώδης ταχύτητα και η προσπάθεια του οδηγού της Porsche να προσπεράσει άλλο αυτοκίνητο φέρεται να είναι οι δυο κύριες αιτίες του δυστυχήματος που συνέβη τον Φεβρουάριο, στην Εθνική Οδό στο ύψος της Υπάτης, σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Εθνος».

Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν η 33χρονη σύζυγος του και ο τρίχρονος γιος του Υπάτιου Πατμάνογλου, ο οποίος σώθηκε καθώς είχε σταματήσει να πάει στην τουαλέτα που βρισκόταν στο πάρκινγκ της Εθνικής, αλλά και ο οδηγός

και ο συνοδηγός της Porsche.

Αρχικά είχε διακινηθεί το σενάριο ότι για το δυστύχημα έφταιγαν τα φθαρμένα λάστιχα της Porsche, ωστόσο αυτά βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, διέθεταν πάχος πέλματος έξι χιλιοστών – με κατώτατο όριο τα 1,6 χιλιοστά – και δεν έδειξαν σημάδια υπερθέρμανσης ή αποκόλλησης.

Σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που δημοσιεύει το «Εθνος», το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, είχε αναπτύξει 320 χλμ/ώρα τη στιγμή του δυστυχήματος.

Kαθοριστικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτισε η προσπάθεια της Porsche να προσπεράσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα μία Mercedes. Οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας δείχνει ότι το αριστερό ελαστικό της Porsche ήρθε σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού, οπότε άρχισε να εμφανίζει διαρροή αέρα και να χάνει ο οδηγός τον έλεγχο του οχήματος. Η Porsche παρεξέκλινε τελικά προς τα δεξιά και χτύπησε πάνω στο σταθμευμένο όχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα