Δρίτσας προς Τσίπρα: Όχι άλλες ιδιωτικοποιήσεις

12:19 25/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Κατά των ιδιωτικοποιήσεων τάσσεται ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0 σημείωσε: «Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν ειναι στο ιδεολογικό, πολιτικό , στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία

του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ηταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε οτι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέςτερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό«.

Σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, τόνισε: «Είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη, αναπτυξιακή, με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση».

Ο κ. Δρίτσας, που ανήκει στη λεγόμενη Ομάδα των 53+, σημείωσε πως αυτή η αντίφαση δεν είναι αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κόμμα διαπλεκόμενο και η αντίφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη πολιτική παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα