Δραγασάκης στη SZ: Απαραίτητη η απομείωση του χρέους

09:25 12/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Πολλή δουλειά υπάρχει μπροστά μας παρά τις προόδους στη μεταρρύθμιση του Δημοσίου τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Süddeutsche Zeitung ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι

«η Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Θα χρειαστεί ωστόσο πολύς χρόνος έως ότου δοθεί λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα».

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης έκανε λόγο για αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους: «Σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο και η οικονομία δεν θα μπορεί να αναπτύσσεται κάθε χρόνο, χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό, βάσει του οποίου η αποπληρωμή του χρέους να συνδέεται με την ανάπτυξη» ενώ σχετικά με τα αίτια της κρίσης έκανε λόγο για εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες: «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για την ευρωζώνη. Η χώρα κυβερνιόνταν από κόμματα που δρούσαν σαν καρτέλ εξουσίας. Από την άλλη πλευρά η Ευρώπη δεν ήταν εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει μια κρίση τέτοιων διαστάσεων. Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο».

Όσο για το αν ακόμη θεωρεί λάθος την επιβολή πολιτικής λιτότητας ο κ. Δραγασάκης σημείωσε: «Ήταν απαραίτητο να υποβληθεί η Ελλάδα σε μια τέτοια δοκιμασία, να της ζητηθούν τόσες θυσίες; Το ερώτημα θα μας απασχολεί για πολύ ακόμη. Πιστεύω ότι υπήρχαν άλλες δυνατότητες. Δεν θα αποφεύγαμε τη λιτότητα. Θα μπορούσε ωστόσο να αποτραπεί μια τόσο βαθιά ύφεση μετά το ξέσπασμα της κρίσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα