Δικαίωση για τους Έλληνες της Χειμάρρας – Πλήγμα για τον Ράμα

12:28 18/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Τους πρέσβεις ΕΕ, ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών κάλεσε στην Αλβανία ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα προκειμένου να τους ενημερώσει και να τύχει στήριξης για τα σχέδιά του για της απαλλοτριώσεις στην ελληνική περιοχή της Χειμάρρας. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο Έντι Ράμα υπέστη οδυνηρή ήττα καθώς οι πρέσβεις τάχθηκαν υπέρ των θέσεων των Ελλήνων.

Στη δίωρη συνάντηση που είχε ο Αλβανός πρωθυπουργός με τους πρέσβεις προσπάθησε να τους πείσει ότι το πρόβλημα είναι περίπου 50 άνθρωποι που φωνάζουν

χωρίς λόγο. Ωστόσο, ήρθαν οι απαντήσεις των πρέσβεων σαν χαστούκι στον Ράμα. Η πρέσβειρα της ΕΕ Ρομάνα Βλαχούτιν είπε χαρακτηριστικά «εάν ο νόμος δεν κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε αλλάξτε τον νόμο» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Αμερικανός πρέσβης Ντόναλντ Λιου είπε πως θα πρέπει πρώτα να γίνουν γνωστά τα όρια των περιουσιών, άποψη που είναι σε ευθεία γραμμή και με τις ελληνικές θέσεις, ενώ ανάλογη ήταν και η θέση του Ολλανδού πρέσβη που θύμισε στον Έντι Ράμα ότι ο συνήγορος του πολίτη στην Αλβανία έκρινε ότι στον νόμο υπάρχουν ατέλειες και νομικές παραβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα