Διάσημοι που άφησαν τη ζωή τους στην άσφαλτο

15:39 19/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Mε αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής του Παντελή Παντελίδη, θυμόμαστε ακόμη αρκετούς διάσημους που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Η ιστορία του τροχαίου που επέφερε τον θάνατο για τον ηθοποιό Τόμας Πρωτόπαπα συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Το πρωΐ της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013, ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του με προορισμό το στούντιο στο οποίο θα γίνονταν τα γυρίσματα της εκπομπής Dr Cook.

Κάποια στιγμή και ενώ είχε ήδη

μπει στην Αττική οδό, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να τηλεφωνήσει, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω του ένα λευκό βανάκι, σύμφωνα με το womenonly.gr.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει ο ηθοποιός στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Κηφισιά Αττικής, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Μετά το τέλος της επέμβασης, μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του ΚΑΤ, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος, για 66 ημέρες, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου 2013, οπότε και έφυγε απο τη ζωή.

Στις 17 Μαΐου του 2014 πάγωσε το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό ότι η Άννα Πολλάτου, αθλήτρια και ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών. Η άτυχη Άννα, κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης, προκειμένου να πάρει το καράβι για την Κεφαλλονιά.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως εκείνη την ώρα έπεφτε χαλάζι και η Πολλάτου προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο. Φρέναρε απότομα, έχασε τον έλεγχο και «καρφώθηκε» σε ένα αγροτικό φορτηγάκι ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας να σταματήσει το χαλάζι.

Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Ήταν 30 ετών.

Θύμα τροχαίου δυστυχήματος έπεσε ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Ξυλούρης, γιος του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη τον Νοέμβριο του 2015.

To 2008, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Παπαχρόνης έπεσε θύμα τροχαίου που του κόστισε τη ζωή. Ο 31χρονος ηθοποιός επέβαινε στη μοτοσικλέτα του, όταν περίπου στις 4 τα ξημερώματα συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Ξενοφώντος, σύμφωνα με το womenonly.gr.

Παρά το γεγονός ότι φορούσε το κράνος του, πέφτοντας χτύπησε στον αυχένα και εξέπνευσε λίγο αργότερα, στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου μεταφέρθηκε.

Ο Τζέιμς Ντιν πέθανε σε ηλικία μόλις 24 ετών. Η επιτυχία του Ντιν δεν κράτησε για πολύ, καθώς βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του, κοντά στο Χολάμ της Καλιφόρνια, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας της Καλιφόρνια που έχουν δημοσιευτεί, ένας φοιτητής πανεπιστημίου ήταν ο υπεύθυνος για το θανατηφόρο τροχαίο καθώς μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του γνωστού ηθοποιού.

Η Γκρέις Πατρίσια Κέλι γνωστότερη ως Γκρέις Κέλι, ήταν βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός, καθώς και πριγκίπισσα του Μονακό. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς μαζί με τη μικρή της κόρη της Στεφανί, από το εξοχικό τους στην επαρχία, η πριγκίπισσα Γκρέις είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό.

Το σώμα της ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο αλλά είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα κι είχε πέσει σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μονακό όπου της διαγνώστηκε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Η οικογένεια της αποσυνέδεσε τον μηχανισμό που την κρατούσε στη ζωή

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η Πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Φαγέντ σκοτώθηκαν σε τροχαίο ατύχημα στο τούνελ Ποντ Ντ’ Αλμά του Παρισιού, όταν η Mercedes-Benz W140 στην οποία επέβαιναν έφυγε απο τον έλεγχο του -όπως ακούστηκε μεθυσμένου- οδηγού τους, Ανρί Πόλ, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τους παπαράτσι που τους καταδίωκαν.

Ο Πολ Γουόκερ έγινε ευρέως διάσημος το 2001, όπου υποδύθηκε τον Μπράιαν ο’Κόννορ, έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας Οι Μαχητές των Δρόμων, ρόλο τον οποίο επανέλαβε και στις συνέχειες της ταινίας.Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 30 Νοεμβρίου 2013, μαζί με έναν φίλο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα