Διαψεύδει ο Μητροπολίτης Χίου ότι επέβαλε ποινή ακοινωνησίας

18:19 10/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε διάψευση προχώρησε η Μητρόπολη Χίου μετά τη διάσταση που πήραν πληροφορίες ότι ο Μητροπολίτης κ.Μάρκος επέβαλε την ποινή της ακοινωνησίας σε δύο Θεολόγους ώστε να τους τιμωρήσει γιατί παρέστησαν σε εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου που πραγματοποιήθηκε στον Καθολικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

«Ο Σεβασμιώτατος ουδέποτε επέβαλεν επιτίμιον ακοινωνησίας εις ουδένα. Τα κατά καιρούς δημοσιευθέντα παραπιούν την πραγματικότητα. Η επιβολή του επιτιμίου της ακοινωνησίας, όπως γνωρίζουν οι θεολόγοι, σημαίνει διακοπή κοινωνίας

και καταστρώνεται σε έγγραφο» ανέφερε σε μήνυμα που έστειλε στον Πολίτη της Χίου ο κ.Μάρκος διαψεύδοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε από την ΕΡΑ Αιγαίου και υιοθετήθηκε και από το ΑΠΕ.

Μάλιστα, ο κ. Μάρκος επικαλείται απουσία έγγραφων αποδεικτικών στοιχείων, καθώς για την επιβολή της ακοινωνησίας πράγματι απαιτείται θρησκευτική διαδικασία, η οποία στην περίπτωση του περιστατικού, το οποίο έχει συνταράξει εκ νέου την τοπική κοινωνία, δεν έχει ακολουθηθεί.
Όπως άλλωστε, επεσήμαναν από την αρχή έγκυροι εκκλησιαστικοί κύκλοι, ακόμα κι αν προφορικά ο Σεβασμιώτατος απείλησε τους θεολόγους, στη συνέχεια δεν ολοκλήρωσε το τυπικό της διαδικασίας, οπότε η ποινή ουσιαστικά δεν υφίσταται.

The post Διαψεύδει ο Μητροπολίτης Χίου ότι επέβαλε ποινή ακοινωνησίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα