Διαψεύδει Αμερικανός αξιωματούχος του «George Bush»: Δεν «τυφλώσαμε» κανένα τουρκικό μαχητικό

20:27 18/7/2017 - Πηγή: Aixmi

«Τα αεροσκάφη στο αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush δεν διεξήγαγαν τις επιχειρήσεις για τις οποίες γίνεται αναφορά στον τύπο», δήλωσε στο onalert.gr η Capt. Pamela Kunze, Εκπρόσωπος Τύπου για τις Nαυτικές Δυνάμεις των Η.Π.Α. σε Ευρώπη – Αφρική [U.S. Naval Forces Europe-Africa] σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν οτι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “τύφλωσε” τις συχνότητες

τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κοντά στο Οικόπεδο 11 στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κυπριακή ΑΟΖ, υπο το πέπλο των τουρκικών απειλών και κυρίως της προκλητικής συμπεριφοράς της Άγκυρας κατά την διάρκεια αλλά και μετά το ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα, είναι στραμμένα όλα τα βλέματα εδώ και μια βδομάδα.

Πρωταγωνιστκό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει στο «πολεμικό σενάριο» που αναπτύσσεται γύρω απο την Μεγαλόνησο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush το οποίο βρίσκεται στην περιοχή στα πλαίσια της δράσης του στην Επιχείρηση Operation Inherent Resolve.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το αεροπλανοφόρο «τύφλωσε» τις συχνότητες τουρκικών μαχητικών, που πλησίασαν το West Capella, σενάριο το οποίο διαψεύδει το ΠΝ των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς απο το onalert για τις επιχειρήσεις του αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο η Kunze δήλωσε οτι «Το USS George H.W. Bush (CVN 77) εισήλθε στην Μεσόγειο Θάλασσα στις 6 Ιουνίου 2017 και συνεχίζει να επιχειρεί στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου Στόλου πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές από την Ανατολική Μεσόγειο στο Ιράκ και στη Συρία για την υποστήριξη της Επιχείρησης Operation Inherent Resolve (OIR)».

Όσο αφορά στην παρουσία των ΗΠΑ στην Μεσόγειο η Capt. Pamela Kunze πρόσθεσε οτι “η ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου υπογραμμίζει την κινητικότητα, την ευελιξία και την δυνατότητα προβολής ισχύος μιας παγκόσμια αναπτυγμένης ναυτικής δύναμης. Η υποστήριξη της ομάδας κρούσης του George H.W. στην Επιχείρηση Operation Inherent Resolve από την Μεσόγειο επιδεικνύει την ευελιξία και την δυνατότητα της Ναυτικής Δύναμης των ΗΠΑ”.

Πηγή: onalert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα