Διαγωνισμός για τρεις ή τέσσερις τηλεοπτικές άδειες -Τον Ιούνιο ο νόμος

09:48 28/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Τρεις ή τέσσερις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες θα προβλέπει το νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μέσα στον Ιούνιο. Οι άδειες θα δοθούν με πλειοδοτικό διαγωνισμό, στον οποίο η κυβέρνηση αναμένει να συμμετάσχουν, εκτός από τους γνωστούς καναλάρχες, και νέοι «παίχτες», όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ίσως ο Βαγγέλης Μαρινάκης,

αλλά και άλλοι.

Οι άδειες θα είναι το πολύ τέσσερις, ώστε να μην υπάρξει διασπορά. Άλλωστε, όπως είπε στη Βουλή ο κ.Παππάς, οι σταθμοί είναι ζημιογόνοι και η διαφημιστική αγορά έχει συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου είναι άμεσης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, καθώς θεωρεί ότι τα περισσότερα υπάρχοντα ΜΜΕ τηρούν αρνητική στάση απέναντί της. Εκτιμά δε ότι στην προσπάθειά της αυτή -και στην πιθανή σύγκρουση– θα έχει σύμμαχους τους περισσότερους Έλληνες, οι οποίοι θέλουν να πληρώσουν όσοι κατέχουν τηλεοπτικές συχνότητες.

To ερώτημα είναι πόσοι και ποιοι θα λάβουν, τελικά, μέρος στον διαγωνισμό, με δεδομένο ότι η διαφημιστική πίτα έχει μικρύνει τόσο πολύ ώστε κανείς επιχειρηματίας δεν μπορεί να προσδοκά κέρδη….

Keywords
Τυχαία Θέματα