Δεύτερη φορά κάλπες στη Β. Ιρλανδία μέσα σε δέκα μήνες

13:44 2/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Εκλογές έχουν σήμερα στη Βόρεια Ιρλανδία, τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε δέκα μήνες, σε μια προσπάθεια να αρθεί η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο αν και δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 τοπική ώρα και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 22:00 για την ανανέωση της Εθνοσυνέλευσης. Η καταμέτρηση θα αρχίσει αύριο Παρασκευή και τα αποτελέσματα των εκλογών δεν αναμένεται να γίνουν γνωστά πριν από το Σάββατο.

Οι πρόωρες εκλογές διεξάγονται

με φόντο κατηγορίες για διαφθορά όπως και το Brexit. Σήμερα τίποτε δεν λειτουργεί πλέον μεταξύ των δύο κύριων πολιτικών σχηματισμών, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα DUP, που τάσσεται υπέρ της ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, και το Σιν Φέιν, που υποστηρίζει μια επανένωση με την Ιρλανδία.

Αυτά τα δύο κόμματα είναι υποχρεωμένα να συνεννοούνται στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού όπως επιβάλλουν οι ειρηνευτικές συμφωνίες του 1998, με τις οποίες τερματίστηκε η τριακονταετής σύγκρουση που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 3.000 ανθρώπων.

Ο συνασπισμός αυτός κατέρρευσε στις αρχές του Ιανουαρίου όταν παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μάρτιν ΜακΓκίνες, ιστορική φυσιογνωμία του Σιν Φέιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεύτερη, Ιρλανδία,defteri, irlandia