«Χημεία» έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τραμπ – Συμφώνησαν ότι δέχονται πόλεμο από τα ΜΜΕ

10:27 19/10/2017 - Πηγή: Aixmi

«Εξαιρετική χημεία» έχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όπως σημείωσαν κυβερνητικές πηγές και συμπλήρωσαν ότι ο κ. Τσίπρας έχει συναντήσει και άλλους ηγέτες με διαμετρικά αντίθετες απόψεις, και όμως διατηρούν καλές σχέσεις.

«Η πολιτική είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις. Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε πως είχε χημεία με

τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό δεν είναι παράλογο γιατί του έχει ξανασυμβεί και με άλλους ηγέτες στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι στις ΗΠΑ, όσο και αν έχουμε ασκήσει κριτική περί ιμπεριαλισμού κλπ, υπάρχει ένα επίπεδο ελευθερίας που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο, και για αυτό ακριβώς ο πρωθυπουργός μίλησε για κοινές αξίες» υπογράμμισαν οι κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη συνάντησή τους ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησαν ότι δέχονται και οι δύο πόλεμο από τα ΜΜΕ.

Αν δέχεται επιθέσεις από τον Τύπο ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρας ο Ντόναλντ Τραμπ και εκείνος απάντησε θετικά: «Με αμείωτη ένταση», είπε με έμφαση και ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον συμβούλευσε να ακολουθήσει το παράδειγμά του: «Προτιμώ να χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter, το οποίο αποτελεί το όπλο του εναντίον των ΜΜΕ. Επικοινωνώ απευθείας και αφιλτράριστα με τον αμερικανικό λαό».

Οι δύο τους συζήτησαν, όμως, και τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα «μακάρι να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε αυτό το κακό» αναφερόμενος σε ενδεχόμενη εκλογή του Τραμπ στον προεδρικό θώκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν ήσουν ο μόνος που είχε αυτή την εντύπωση για εμένα», δείχνοντας πως είχε ενημερωθεί από τον δημοσιογράφο του Fox News για τη δήλωση του πρωθυπουργού.

«Δεν ήξερα πως ήσουν στους φανατικούς που με κατηγορούσαν. Πάρα πολύς κόσμος πίστευε πως αν εκλεγώ θα υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις με άλλες χώρες, αλλά διαπίστωσαν τελικά ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο» είπε ο Τραμπ αστειευόμενος σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα