Χατζηγιάννης: Χάσαμε αποταμιεύσεις που δημιουργήσαμε σταγόνα σταγόνα

08:43 12/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Παρέμβαση έκανε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη διάσκεψη του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) αναφερόμενος στο κούρεμα που υπέστησαν οι καταθέσεις στην Κύπρο το 2013.

Όπως τόνισε ο γνωστός τραγουδιστής, «εμείς οι καταθέτες της πάλαι ποτέ Λαϊκής Τράπεζας,

εκπροσωπούμε τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής λαίλαπας που έπληξε την πατρίδα μας το Μάρτιο του 2013».

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι το μέγεθος της θυματοποίησης στην ημικατεχόμενη Κύπρο, δεν μπορεί να μετριέται με το ύψος της κατάθεσης που έχασε.

«Το μέγεθος της θυματοποίησης, στην ημικατεχόμενη Κύπρο, δεν μπορεί να μετριέται με το ύψος της κατάθεσης που έχασα. Πλην των αυτουργών του εγκλήματος, οι υπόλοιποι χάσαμε μεροκάματο, δουλειές, επιχειρήσεις και τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν. Χάσαμε αποταμιεύσεις που δημιουργήσαμε σταγόνα- σταγόνα, οι πλείστοι χάριν των οικογενειών μας των παιδιών μας. Ευτυχώς στον τόπο μας κρατά ακόμα γερά ο θεσμός της οικογένειας. Κι όλοι μάθαμε, από το δημοτικό σχολείο ακόμα, να αποταμιεύουμε», συμπλήρωσε και επεσήμανε:

«Αποταμιεύαμε και για να έχουμε ασφάλεια, σε μια δύσκολη περίσταση, ή και για τις μέρες εκείνες που δεν θα μπορούσαμε να δουλεύουμε. Για να μη γίνουμε βάρος κανενός και το σπουδαιότερο, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας αλώβητη μέχρι το τέλος. Το μέγεθος της θυματοποίησης, στην ημικατεχόμενη Κύπρο, δεν μπορεί να μετριέται με το ύψος της κατάθεσης που έχασα».

«Πλην των αυτουργών του εγκλήματος, οι υπόλοιποι χάσαμε μεροκάματο, δουλειές, επιχειρήσεις και τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν. Χάσαμε αποταμιεύσεις που δημιουργήσαμε σταγόνα- σταγόνα, οι πλείστοι χάριν των οικογενειών μας των παιδιών μας. Ευτυχώς στον τόπο μας κρατά ακόμα γερά ο θεσμός της οικογένειας. Κι όλοι μάθαμε, από το δημοτικό σχολείο ακόμα, να αποταμιεύουμε», συνέχισε.

«Είτε λοιπόν είμαστε καταθέτες της Λαϊκής, είτε κάτοχοι αξιογράφων, είτε απλά δανειολήπτες είμαστε θύματα του ίδιου μαζικού εγκλήματος που αφαίρεσε και αφαιρεί από μας και τα παιδιά μας, όχι μόνο τα σπίτια μας και τις αποταμιεύσεις μας -τίμιες και φορολογημένες, αλλά το κυριότερο, μας μείωσε την ποιότητα ζωής, μας ψαλίδισε το μέλλον, μας καταπάτησε την αξιοπρέπεια. Μια άλλη κατοχή εκ των έσω, όπου τιμωρούνται τα θύματα κι όχι οι αυτουργοί» είπε χαρακτηριστικά.

Στις 18 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) θα αποφασίσει για τις προεδρικές εκλογές του 2018 και σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξει. Σύμφωνα με τον «Πολίτη», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ, ο Σύνδεσμος αποτάθηκε πρόσφατα με επιστολή του προς τους υποψηφίους προέδρους, αιτούμενος συνάντηση για να του πουν «τι προτίθενται να πράξουν εκλεγόμενοι». Οι θέσεις αυτές θα μεταφερθούν σε παγκύπρια συνέλευση του Συνδέσμου στις 18 Νοεμβρίου, Σάββατο, στη Δημοσιογραφική Εστία στις 10 π.μ., για να πάρουν τις αποφάσεις τους σε ό,τι αφορά υποψήφιο που θα στηρίξουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα