Αυλωνίτου: Δεν έχουν περικοπεί οι συντάξεις – Χαμηλότερες εισφορές για το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών

12:07 22/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Tα μαύρα άσπρα παρουσίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου σε νέα της συνέντευξη όπου τόνισε πως «οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί», «κατασχέσεις δεν γίνονται γιατί υπάρχει και δεύτερη δόση που μπορούν να πληρώσουν», «το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές».

Επαναλαμβάνοντας τη ρήση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου που είπε ότι οι έμποροι του έλεγαν ότι «σωθήκανε» με τις νέες εισφορές,

η κυρία Αυλωνίτου είπε ότι «μου λένε οι νέοι επιστήμονες ότι θα πληρώσουμε χαμηλότερες εισφορές» αν και παραδέχθηκε ότι «πραγματικά υπάρχει αύξηση εισφορών αλλά για τους μεγαλύτερους σε εισοδήματα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, ωστόσο, να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και να υπάρξει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αλλά «δεν είπα και ότι χρειάζονται αλλαγές στα υπουργεία».

Ευθύνες στα ΜΜΕ επέρριψε η κυρία Αυλωνίτου που παρουσιάζουν με «μονομέρεια» τις ειδήσεις γιατί, όπως είπε «δεν διαβάστε τι έγραψε η… Χάζενπλαστ (σσ. Handelsblatt)».

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την απόφαση Κοντονή η Ελλάδα να μην εκπροσωπηθεί στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα «εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων», επανέλαβε τη ρητορική της Αυγής περί «ξεπλύματος» του ναζισμού από τη Νέα Δημοκρατία: «Αυτό το συνέδριο θέλει να εξισώσει τους νικητές με τους ηττημένους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι να οδηγήσει σε αναθεωρητισμό ακόμα και των συνόρων».

Σχετικά με τις φωτιές που έκαψαν επί τρεις ημέρες την ανατολική Αττική έδωσε «συγχαρητήρια που σταμάτησαν εκεί που σταμάτησαν τη φωτιά». Κατά την ίδια «η φωτιά αντιμετωπίστηκε αμέσως γιατί με τέτοιους ανέμους θα είχε κάψει τα πάντα» και σημείωσε πως «εγώ είμαι ευχαριστημένη, ο συντονισμός ήταν άριστος» ενώ πρόσθεσε πως «οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα