«Αθώα» η καλλιτέχνης που είχε ξεγυμνωθεί στο Λούβρο

18:19 22/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Αθώα έκρινε το δικαστήριο του Παρισιού την Ιταλίδα καλλιτέχνη που πέταξε τα ρούχα της και έβγαλε σε κοινή θέα το αιδοίο της, μπροστά από τον πίνακα της Μόνα Λίζα στο Λούβρο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι ενέργειές της Deborah De Robertis δεν αποτελούσαν δημόσια έκθεση λόγω της απουσίας του «ουσιώδους στοιχείου του εγκλήματος», που σημαίνει ότι οι θεατές δεν μπορούσαν να δουν τα γεννητικά όργανα εξαιτίας του ηβικού τριχώματος. Το δικαστήριο αναγνώρισε επίσης ότι το κίνητρο για το αδίκημα ήταν μη σεξουαλικού χαρακτήρα.

Η καλλιτέχνης αντιμετώπισε επίσης κατηγορίες για επίθεση εναντίον φρουρού τον οποίο δάγκωσε κατά τη σύλληψη, και διατάχθηκε να ολοκληρώσει 35 ώρες κοινοτικής θητείας.
«Το δικαστήριο δεν έχει καμία νομιμότητα να αποφασίσει τι αποτελεί τέχνη και τι όχι», δήλωσε η De Robertis. Επίσης πρόσθεσε: «διαπίστωσε ότι το έργο μου δεν μπορεί να αποτελέσει αδίκημα σεξουαλικής επίδειξης λόγω της πολιτικής, ακτιβιστικής και καλλιτεχνικής του διάστασης. Δείχνω τα γεννητικά όργανα των γυναικών όπως είναι, τριχωτά και φυσικά, και το γυμνό μου δεν είναι σεξουαλικό επειδή αναφέρεται στο εικονογραφικό γυμνό».

Keywords
Τυχαία Θέματα