Άργησε αλλά το έσωσε…. Ελλάδα – Βοσνία 1-1

00:10 14/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα πέταξε ένα μεγάλο μέρος της αναμέτρησης και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Βοσνία, ωστόσο στο τέλος… μίλησε ο Τζαβέλλας, ο οποίος έγραψε με «κεραυνό» το τελικό 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Η Εθνική ομάδα κατάφερε να «κλέψει» την ισοπαλία από την Βοσνία σ’ ένα πολύ κακό βράδυ γι’ αυτήν. Να ‘ναι καλά ο Γιώργος ο Τζαβέλλας ο οποίος με μια φωτοβολίδα από τα 25 μέτρα πέτυχε ένα υπέροχο γκολ σε… νεκρό χρόνο και ισοφάρισε στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε ανέτοιμη αλλά ευτυχώς δε το πλήρωσε και παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης. Βεβαίως τα δύσκολα τώρα έρχονται. Με Βέλγιο εκτός έδρας και Βοσνία εκτός έδρας. Δύο ματς που θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρώτη και την δεύτερη θέση του ομίλου…

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΓΚΟΛ
Λάθος πλάνο; Κακή διαχείριση; Η κλάση του αντιπάλου; Ισως όλα τα παραπάνω. Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Μια Εθνική που έδωσε την μπάλα στην ικανότατη Βοσνία και της έδωσε και μέτρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί μια Ελλάδα χωρίς αυτοπεποίθηση στο γήπεδό της και με τρομερές ανασφάλειες.

Ανασφάλειες που αυξάνονταν μιας και ο Παπαδόπουλος δεν ήταν σε καλή βραδιά και δεν μπόρεσε ν’ αναπληρώσει το κενό του Μανωλά και οι Μανιάτης, Σάμαρης δεν μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν το τέμπο των Βόσνιων και ειδικότερα του Πιάνιτς. Η Βοσνία… μύρισε αίμα και καταλάβαινες από την εικόνα του αγώνα πως είναι θέμα χρόνου το γκολ. Στο 19′ ο Χαϊροβιτς απείλησε, στο 21′ και στο 23′ ο Τζέκο.

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες ήρθε η σειρά του Πιάνιτς ν’ απειλήσει και με την βοήθεια της τύχης αλλά και την πλάτη του Καρνέζη ν’ ανοίξει το σκορ στο 32′ με απευθείας εκτέλεση φάοουλ. Η Εθνική όντως αφυπνίστηκε μετά το γκολ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει. Να πιέσει ψηλά να κλέψει μπάλες και να απειλήσει. Το έκανε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σάμαρης πέρασε την πρώτη κάθετη πάσα αλλά ο Μήτρογλου έχασε ένα φαινομενικά εύκολο πλασέ για τον ίδιο (απέκρουσε ο Μπέγκοβιτς).

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Η ΒΟΣΝΙΑ
Η Ελλάδα προσπάθησε ν’ αλλάξει την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο. Και λέμε προσπάθησε γιατί οι Βόσνιοι παρέμεναν απειλητικοί σε κάθε τους (αντ)επίθεση. Ομως η πρώτη καλή προσπάθεια άνηκε στον Κώστα Φορτούνη. Ο μέσος της Εθνικής έπιασε ένα υπέροχο σουτ το οποίο είχε προορισμό το «παράθυρο» του Μπέγκοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας της Τσέλσι απέκρουσε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (στο ριμπάουντ ο Σταφυλίδης έστειλε την μπάλα άουτ).

Βεβαίως η συνέχεια άνηκε και πάλι στην Βοσνία. Ο Τζέκο στο 67′ έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Καρνέζης και ο Πιάνιτς στο 74′ έχασε το πολύ εύκολο για την κλάση του πλασέ από το σημείο του πέναλτι (απελπιστικά μόνος) στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
Από εκείνο το σημείο και μετά είδαμε ελάχιστο ποδόσφαιρο. Μετά την… κλωτσοπατινάδα του 80′ (αποβλήθηκαν Τζέκο και Παπαδόπουλος) η Εθνική προσπάθησε ν’ απειλήσει με βαθιές μπαλιές, η Βοσνία δεν είχε διάθεση να καθαρίσει το ματς στις αντεπιθέσεις και φτάσαμε στο 95′.

Ο Παπασταθόπουλος εκτέλεσε το πλάγιο άουτ φέρνοντας την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, οι Βόσνιοι απομάκρυναν και ο Τζαβέλλας μ’ ένα μονοκόμματο σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα εκεί που δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα ο Μπέγκοβιτς. Ξέσπασμα σε νεκρό χρόνο από την Εθνική που «έκλεψε» τον βαθμό σ’ ένα κακό βράδυ για εκείνη.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα