«Αποκάλυψη» στη Σαμοθράκη: Πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταστροφές (ΒΙΝΤΕΟ)

09:06 26/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε τη Σαμοθράκη το βράδυ με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι. Η στάθμη του νερού ανέβηκε στα 210 χιλιοστά μέσα σε ελάχιστη ώρα. Όπως γράφει το e-evros.gr, δρόμοι έγιναν ποτάμια, το οδόστρωμα «άνοιξε» και το Κέντρο Υγείας του νησιού «μπαζώθηκε» κυριολεκτικά, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές.

Παρατηρούνται κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση: «Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω

της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού«.

Η γέφυρα του Ξηροποτάμου έχει πλημμυρίσει για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η πρόσβαση προς τα χωριά Λάκκωμα και Προφήτης Ηλίας.

Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που καθιστούν την επικοινωνία σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη!

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα σε δύο μόνο ώρες σχεδόν 200 λίτρα βροχής το τετραγωνικό μέτρο, όσο βρέχει περίπου δηλαδή στη Θεσσαλονίκη από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο!

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα και θα πλήξουν και τον υπόλοιπο νομό Έβρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα