Απίστευτη αποκάλυψη από τη CIA για τον Μέγα Αλέξανδρο

13:27 26/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Αρχαιολόγοι στο Ιράκ ανακάλυψαν μία πόλη χαμένη για περισσότερα από 2.000 χρόνια που φέρεται να την ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ., με τη βοήθεια φωτογραφιών από drone και αποχαρακτηρισμένων εγγράφων από τις αμερικανικές υπηρεσίες!

Η πόλη Καλάτγκα ανακαλύφθηκε από ομάδα Ιρακινών και Βρετανών αρχαιολόγων υπό τη διεύθυνση του Βρετανικού Μουσείου.

Πρόκειται μάλιστα για μια πόλη που χτίστηκε είτε για την προετοιμασία της μεγάλης μάχης στα Γαυγάμηλα, είτε μετά αυτής για την εδραίωση της κυριαρχίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή.

Οι αρχαιολόγοι γνώριζαν από παλιά

ότι στη θέση Νταρμπάντ ι Ράνια, στην τεχνητή λίμνη Ντουκάν στον ποταμό μικρό Ζάμπ υπάρχουν αρχαία. Πρόκειται για μια θέση κοντά στα Γαυγάμηλα, όπου έγινε η ιστορική μάχη όπου ο Μακεδόνας βασιλιάς κυριάρχησε και κέρδισε τον θρόνο της Περσικής Αυτοκρατορίας. Η πόλη βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Άρβυλα τη σημερινή Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Και τώρα έρχεται ο ρόλος της CIA στην ιστορική ανακάλυψη! Αν και η αμερικανική μυστική υπηρεσία δεν είχε κανένα ιστορικό ενδιαφέρον στην περιοχή, είχε καταστρώσει την επιχείρηση Corona, με την οποία προσπαθούσε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την περιοχή που βρίσκεται σε σημείο-κλειδί ανάμεσα σε Τουρκία, Ιράκ, Ιράν και Συρία. Από τη δεκαετία του 1960, λοιπόν, είχε σχεδιάσει την επιχείρηση Corona για την πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής.

Έτσι κατασκοπευτικοί δορυφόροι κατέγραψαν τα πάντα και στις εικόνες φαίνεται ολοκάθαρα ότι στο πέρασμα Καλάτγκα Νταρμπάντ υπάρχουν ενδείξεις αρχαίας πόλης.

Άλλωστε η ονομασία Καλάτγκα Νταρμπάντ σημαίνει στην κουρδική γλώσσα κάστρο στο ορεινό πέρασμα.

Όταν τα συγκεκριμένα στοιχεία αποχαρακτηρίστηκαν, 20 χρόνια μετά, ειδικοί του Βρετανικού Μουσείου που γνώριζαν τη σημασία της περιοχής την περίοδο των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, άρχισαν την έρευνα κι έφθασαν στην αποκάλυψη της αρχαία πόλης που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα