Απάντηση ΝΔ σε Κοντονή: Προσβάλλετε Έλληνες και Ευρωπαίους που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη

16:58 20/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Aπάντηση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δίνει με μια σκληρήανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαική ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”, που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης, προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά

ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας.

Μια απόφαση που για άλλη μια φορά τονίζει την ελληνική ιδιαίτερότητα και μας οδηγεί σε μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση.

Απομόνωση που δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες.

Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Η διαφορετική ιδεολογική τους αφετηρία και η μεταξύ τους σύγκρουση, ούτε εξισώνει, αλλά ούτε και εξαγνίζει, κανέναν από τους δύο.

Η συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη πρέπει να αφορά κυρίως το μέλλον της.

Ωστόσο, ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη και τις ευαισθησίες του κάθε Κράτους – Μέλους είναι επιβεβλημένος.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε αυτό το θέμα επιχειρεί να «ψαρέψει» ψήφους στο χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς, ενώ είναι προφανές ότι πλέον δεν έχει καμία σταθερή ιδεολογική και πολιτική βάση.

Άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί από αυτήν την Κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους, κόβει τις συντάξεις και ψηφίζει δύο – δυο τα μνημόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα