Αντιπρόεδρος SPD: Καλύτερο για την Ελλάδα να εκλεγεί ο Μάρτιν Σουλτς

10:47 8/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην Ελλάδα βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του SPD, Thorsten Schäfer-Gümbel, βασικός καλεσμένος σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι PES Greece – οι Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τo προοδευτικό think tank Friedrich-Ebert-Stiftung Aten,

την πολιτική κίνηση Μπροστά – FWDGreece και το Γραφείο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων.

O κ. Gümbel μίλησε για το project της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ειρήνη και την ευμάρεια και τόνισε ότι «η δεύτερη υπόσχεση, η ευμάρεια έχει καταρρεύσει και αυτό γιατί δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, δεν βρήκαμε κοινή απάντηση στο πρόβλημα».

«Τα θέματα στα οποία θα πρέπει να δώσουμε βαρύτητα είναι η κοινωνική συνοχή και οι εργασιακές σχέσεις» είπε ο αντιπρόεδρος του SPD και πρόσθεσε «για μας ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο της Ευρώπης και όχι οι αγορές. Χρειαζόμαστε περισσότερη ισότητα και όχι ανισότητα».

Σε ερώτηση για το αν η Σοσιαλδημοκρατία πέθανε, υπογράμμισε «ότι ζει αλλά περνάει κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και αυτό γιατί δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις σε μεγάλα θέματα όπως η αγορά εργασίας και η παγκοσμιοποίηση». «Τρέχαμε πίσω από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ήταν θετική για την Ελλάδα η εκλογή του Μάρτιν Σουλτς ο κ. Gümbel είπε ότι «θα είναι καλύτερα. Θα είναι δύσκολος ο δρόμος αλλά θα τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει να καταστρέψει την Ευρώπη η λιτότητα».

Μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης υποστήριξε ότι «η Γερμανία μπορεί να προοδεύσει μόνο αν προοδεύσει η Ευρώπη και μέσα σε αυτή βρίσκεται και η Ελλάδα. Στην Ευρώπη ο ένας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άλλο. Αν εκλεγούν τα Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα σε Γερμανία και Γαλλία τότε μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα