«Αντάρτικο» Φίλη στην ΚΕ: Καμία νομιμοποιητική βάση η συγκυβέρνηση με Καμμένο

18:22 11/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Άστραψε και βρόντηξε ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ενώ καταφέρθηκε εναντίον της για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ όσο και για το ελληνικό πρόγραμμα. Επιπλέον, πρότεινε μονομερή νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως είπε καυστικά ο πρώην υπουργός, η πολιτική της συγκυβέρνησης δεν έχει νομιμοποιητική βάση. «Μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο

κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Επιπλέον έθεσε δε το ερώτημα στους συνέδρους, αν είναι δυνατόν να καταπίνουν την κάμηλο για τα εξοπλιστικά υπονοώντας πως θα έπρεπε να γίνει ΚΥΣΕΑ. για τέτοιες εξαγγελίες: «Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δισ. Πώς θα τα δώσουμε τα δύο δισ., όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;».

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός» και υπογράμμισε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε» θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε, ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι».

Και πρόσθεσε πως «το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι», είπε και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης».

Ο κ. Φίλης ζήτησε, μάλιστα, άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πρόκειται για τον συγγενέστερο σύμμαχο «έστω και αν βρωμάει. «Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε την πρόταση Φώφης για τον ΔΟΛ. Αμετάκλητη απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, αυτήν την μπαρούφα ποιος την είπε;», είπε ο κ. Φίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα