Ανεβαίνει σε ποσοστά ο Μελανσόν – Ανησυχία για μονομαχία των… άκρων

11:45 13/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο πιο πειστικός κρίθηκε ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν στο ντιμπέιτ των 11 υποψηφίων για τη γαλλική προεδρία με αποτέλεσμα να δει τα ποσοστά του να αυξάνονται θεαματικά και πλέον να απειλεί τον κεντρώο ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη Γαλλία έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι φόβοι ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών μονομάχοι θα είναι δύο εκπρόσωποι των άκρων, η ηγέτις της γαλλικής Ακροδεξιάς, του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν και ο ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο Γάλλος

Τσάβες. Μάλιστα, κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως διατηρητή του αληθινού πνεύματος του σοσιαλισμού και άλλοι τον τελευταίο κομμουνιστή δεινόσαυρο της Γαλλίας, σύμφωνα με το foreignpolicy.com.

Το αστέρι του Μελανσόν έλαμψε μετά την τηλεμαχία όπου επιτέθηκε στη Μαρίν Λεπέν λέγοντάς της ότι δεν έχει καμία δουλειά να είναι υποψήφια, ότι φοβίζει αναίτια τον λαό και ότι είναι μία διεφθαρμένη πολιτικός που είναι μέρος του συστήματος.

Ο ίδιος φέρεται ως ο πλέον αντισυστημικός ενώ δεν έχει καμία επαφή με τα Μέσα. Προτιμά να λέει όσα θέλει μέσω των βίντεο που αναρτά στο κανάλι του στο youtube.

Οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν ως τρίτο, ξεπερνώντας τον Φρανσουά Φιγιόν που είδε τα δικά του ποσοστά να καταβαραθρώνονται μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του για το οποίο έχει τεθεί υπό έρευνα.

Αν λένε οι αναλυτές «κλέψει» ψηφοφόρους, αυτοί θα είναι του Αμόν αλλά απώλειες εξαιτίας του θα αντιμετωπίσει και ο Εμανουέλ Μακρόν. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, μπορεί οι ψηφοφόροι του Μακρόν να μην είναι και τόσο συσπειρωμένοι και μπορεί να σκεφθούν «δώσε λίγη ευτυχία στον εαυτό σου στον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο ψήφισε με τον εγκέφαλο».

Ο ίδιος ο Μακρόν θέλοντας να δείξει ότι ο Μελανσόν δεν είναι και τόσο αντισυστημικός αλλά πολιτικός του συστήματος εδώ και δεκαετίες τόνισε: «Έχουμε τώρα και τον επαναστάτη κομμουνιστή ο οποίος ήταν γερουσιαστής όταν εγώ ήμουν ακόμη στο σχολείο».

Επιπλέον, ο Φρανσουά Ολάντ, βλέποντας ότι η άνοδος του Μελανσόν στερεί πόντους από τον Αμόν τόνισε: «Υπάρχει ένας κίνδυνος με τις απλοποιήσεις, με τα ψέματα, με το γεγονός ότι κοιτάει κάποιος περισσότερο τον ρήτορα κι όχι τις θέσεις του».

Keywords
Τυχαία Θέματα