Αναστάτωση στον Βόλο από τα 3,9 Ρίχτερ

13:53 19/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Βόλο με εστιακό βάθος τα 5 χλμ. Βόρεια της πόλης.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών έδινε τον σεισμό στα

3,9 Ρίχτερ. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 7χλμ.βορειοδυτικά του Βόλου, ουσιαστικά στην περιοχή του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος και στα 48χλμ. νοτιοανατολικά της Λάρισας.

Περίπου έντεκα λεπτά αργότερα νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε επίσης αισθητή και καταγράφηκε 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βόλου. Στις 2.33 το πρωί, εκδηλώθηκε σεισμική δόνηση 2,3 βαθμών 48 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λάρισας. Στις 9:10 το πρωί, έγινε 12 χλμ Βορειοδυτικά του Βόλου νέα σεισμική δόνηση 2.4 R, με εστιακό βάθος στα 5 χλμ. σύμφωνα με το magnesianews.gr.

The post Αναστάτωση στον Βόλο από τα 3,9 Ρίχτερ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα