Αν και άνθρωπος της πιάτσας ο Μητρόπουλος, απεδείχθη αφελής

23:56 8/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Εκεί που κάποιοι τον έφεραν ακόμη και ως πιθανό πρόεδρο της Βουλής, βρέθηκε να παρακαλάει να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του Σύριζα, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η ηγεσία του κόμματος τον είχε προγράψει.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αποτελεί τυπική περίπτωση πολιτικού, που όλα τα κάνει (και τα εισπράτει) δημόσια. Επί μήνες άσκησε δριμύτατη κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και, τελικά, δεν ψήφισε το μνημόνιο,

όπως δεν δέχθηκε και να γίνει υπουργός Εργασίας στον ανασχηματισμό. Όλα δημόσια.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Νίκος Βούτσης (με αυτή τη χρονική σειρά) του είχαν διαμηνύσει ότι δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα. Δημόσια και αυτό.

Η κομματική επιτροπή για τα ψηφοδέλτια τον έκοψε, με το πρόσχημα της φορολογικής εκκρεμότητας που έχει, και του πρότεινε να μπει τελευταίος στη λίστα του Υπολοίπου Αττικής. Εκεί όπου είχε εκλεγεί πρώτος με σταυρό… Στην αρχή οργισμένος απάντησε «όχι». Λίγο αργότερα, όμως, έστειλε sms στον Τσίπρα, λέγοντάς του ότι δέχεται την τελευταία θέση… Και αυτά όλα δημόσια.

Η κατάληξη; Η κεντρική επιτροπή τον έκοψε εντελώς από το ψηφοδέλτιο και ο ίδιος βρέθηκε να μιλά για «σταλινικές μεθόδους».… Και να καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΚΚΕ… Δημόσια και αυτά.

Ποιος τον ακούει πια; Ελάχιστοι, νομίζω. Αν και άνθρωπος της «πιάτσας» απεδείχθη εξαιρετικά αφελής. Πίστεψε ότι μπορούσε να κατακεραυνώνει καθημερινά την κυβέρνηση, να μην ψηφίζει τη μείζονα επιλογή της και, παρόλα αυτά, να καπαρώνει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο. Ε, βρέθηκε και το αναγκαίο πρόσχημα -οι υπαρκτές φορολογικές του εκκρεμότητες- και του έδειξαν το δρόμο προς τα αποδυτήρια…

Keywords
Τυχαία Θέματα